Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Κίνα η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Κίνα, με στόχο να εξηγήσει τη διαχείριση της κρίσης χρεών και να προσελκύσει το Πεκίνο και τους κινεζικούς θεσμούς να επενδύσουν στην Γερμανία και την ευρωζώνη. Η κα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κίνας και επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος κ. Hu Jintao, καθώς και τον πρωθυπουργό κ. Wen Jiabao και, σύμφωνα με αξιωματούχους του Βε

  • Ant1
Στην Κίνα η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Κίνα, με στόχο να εξηγήσει τη διαχείριση της κρίσης χρεών και να προσελκύσει το Πεκίνο και τους κινεζικούς θεσμούς να επενδύσουν στην Γερμανία και την ευρωζώνη.

Η κα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κίνας και επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος κ. Hu Jintao, καθώς και τον πρωθυπουργό κ. Wen Jiabao και, σύμφωνα με αξιωματούχους του Βερολίνου, θα επιδιώξει να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους για αύξηση των πόρων του ΔΝΤ ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της διεθνούς κρίσης, καθώς και να επενδύσουν σε κρατικά ομόλογα και τα ταμεία διάσωσης της ευρωζώνης.

Η γερμανίδα Καγκελάριος θα επιδιώξει επίσης «δημιουργική συνεργασία» με την κινεζική κυβέρνηση για τον περιορισμό των πυρηνικών φιλοδοξιών του Ιράν και την λήξη της βιαιότητας στην Συρία. Ενδεχομένως να ζητήσει διασφαλίσεις ότι το Πεκίνο δεν θα αυξήσει τις εισαγωγές του από την Τεχεράνη.

Το διήμερο ταξίδι περιλαμβάνει συναντήσεις με Κινέζους τραπεζίτες κι επιχειρηματίες καθώς και στελέχη του ΚΚΚ και είναι η 5η επίσκεψη της κας Μέρκελ στην Κίνα στα τελευταία 5 χρόνια. Στην δική της συνοδεία περιλαμβάνονται περίπου 20 επιχειρηματίες και μέλη της Bundestag.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v