Σώζεται ο 13ος και ο 14ος μισθός

Διασώζεται όπως φαίνεται ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές που μετείχαν στις διαπραγματεύσεις, φαίνεται ότι η τρόικα αποδέχτηκε το αίτημα ώστε να μην κοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός, ενώ οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο, για μεσοσταθμική μείωση των επικουρικών συντάξεων 15% και οι μειώσεις να φτάνουν έως το 25% με πλαφόν, όμως, τα 300 ευρώ.

  • Ant1
Σώζεται ο 13ος και ο 14ος μισθός

Διασώζεται όπως φαίνεται ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές που μετείχαν στις διαπραγματεύσεις, φαίνεται ότι η τρόικα αποδέχτηκε το αίτημα ώστε να μην κοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός, ενώ οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο, για μεσοσταθμική μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 15% και οι μειώσεις να φτάνουν έως το 25% με πλαφόν, όμως, τα 300 ευρώ.

Αναφορικά με τη μείωση του κατώτατου μισθού, μία κατ’ αρχήν προσέγγιση κάνει λόγο για μείωση της τάξης του 20%, ενώ όσον αφορά τη μετενέργεια στις κλαδικές συμβάσεις η τρόικα ζητά επίμονα να ισχύσει, όμως ανοιχτό είναι το εύρος της μείωσης στο βασικό μισθό και στα βασικά επιδόματα.

Αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση και τις μετοχές των τραπεζών, σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο μέρος, περίπου το 70%, θα είναι με κοινές μετοχές και το υπόλοιπο ποσοστό θα είναι με κοινές χωρίς ψήφο και προνομιούχες μετοχές. 

Πάντως, ακόμη, τίποτα δεν θεωρείται ότι είναι «κλεισμένο», καθώς η διαπραγμάτευση είναι ακόμη ανοιχτή και οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν - εκτός απροόπτου - τη Δευτέρα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v