Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίστροφη μέτρηση για το ντέρμπι

Με το αποψινό ντέρμπι (21:00) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη» ανοίγει η αυλαία της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» με το ηθικό ανεβασμένο μετά το νικηφόρο πέρασμα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ την περασμένη αγωνιστική, έχουν την ευκαιρία κόντρα στην «Ένωση» να βρεθούν (έστω και με ένα παιχνίδι περισσότερο από τον Παναθηναϊκό) στην κορυφή του β

  • Ant1
Αντίστροφη μέτρηση για το ντέρμπι

Με το αποψινό ντέρμπι (21:00) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη» ανοίγει η αυλαία της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» με το ηθικό ανεβασμένο μετά το νικηφόρο πέρασμα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ την περασμένη αγωνιστική, έχουν την ευκαιρία κόντρα στην «Ένωση» να βρεθούν (έστω και με ένα παιχνίδι περισσότερο από τον Παναθηναϊκό) στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και να κάνουν σημαντικό βήμα στη μάχη για τον τίτλο.

Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ των πολλών οικονομικών προβλημάτων, η οποία επίσης προέρχεται από νίκη επί του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, αναζητά ένα θετικό αποτέλεσμα στο Φάληρο, με στόχο να διατηρηθεί στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ερνέστο Βαλβέρδε υπολογίζει όλους τους ποδοσφαιριστές του, καθώς και ο Ιμπαγάσα τέθηκε στη διάθεσή του, και θα έχει την ευκαιρία να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Ο Ισπανός τεχνικός συμπεριέλαβε εκ νέου στην «ερυθρόλευκη» αποστολή τον νεοαποκτηθέντα Καζίμ, ενώ εκτός πλάνων έμειναν και πάλι ο Ντιόγκο και ο Φετφατζίδης.

Στην αντίπερα όχθη, ο Νίκος Κωστένογλου είδε με ικανοποίηση τον Μάκο, τον Δέλλα και τον Μανωλά να ξεπερνούν ένας-ένας τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και να τίθενται στη διάθεσή του λίγο πριν το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη».

Από κει και πέρα και όσον αφορά στη μάχη για τον τίτλο, τα βλέμματα στρέφονται στον κυριακάτικο αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, με τους «πράσινους» να επιζητούν πάση θυσία τη νίκη -μετά κι από την ήττα στη Λιβαδειά - προκειμένου να μη χάσουν το πλεονέκτημα των δύο βαθμών έναντι του Ολυμπιακού. Στην προσπάθεια αυτή ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, που δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους Λέτο και Κουίνσι, αναμένεται να επαναφέρει στη βασική ενδεκάδα τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Μια ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο, έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο. Οι κρητικοί που βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας, έχουν την ευκαιρία με νίκη να πιάσουν τον «δικέφαλο του Βορρά» στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, την στιγμή που η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι αναζητά την επιστροφή στις επιτυχίες μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό, με στόχο να παραμείνει σε τροχιά 3ης θέσης.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου συμπληρώνει ο αγώνας ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη, ενώ η αγωνιστική δράση συνεχίζεται σε φουλ ρυθμούς την Κυριακή. Εκτός από το ματς του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, ξεχωρίζει η αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και τον Εργοτέλη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς και το παιχνίδι στο Περιστέρι μεταξύ του Ατρομήτου και της Κέρκυρας.

Τέλος, η Δόξα Δράμας με τον αέρα του νικητή μετά το «τρίποντο» που πήρε μεσοβδόμαδα στο Αγρίνιο, υποδέχεται τον Παναιτωλικό στο Καυταντζόγλειο, ενώ ο Λεβαδειακός έπειτα από τη νίκη του την Τετάρτη στην Τρίπολη, φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης στη Λιβαδειά, με στόχο να κάνει το «3 στα 3».

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου
21:00 Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου
17:15 Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα
19:30 ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου
15:00 Ατρόμητος - Κέρκυρα
15:00 Δόξα Δράμας - Παναιτωλικός
17:15 Άρης - Εργοτέλης
17:15 Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης
19:30 Παναθηναϊκός - Ξάνθη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v