Τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων

Τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με 48ωρη γενική απεργία από σήμερα Παρασκευή και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα συνδικάτα που διαμαρτύρονται εναντίον των μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο, καλούν σε συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή και το Σάββατο στις 11.00 το πρωί, ενώ για την

  • Ant1
Τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων

Τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με 48ωρη γενική απεργία από σήμερα Παρασκευή και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Τα συνδικάτα που διαμαρτύρονται εναντίον των μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο, καλούν σε συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή και το Σάββατο στις 11.00 το πρωί, ενώ για την Κυριακή το απόγευμα, οπότε και κατατίθενται τα νέα μέτρα προς ψήφιση, προγραμματίζουν συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή. Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην Ομόνοια.

Χωρίς συγκοινωνίες η Αττική

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνει σήμερα και το Σάββατο η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν έως την Κυριακή το Μετρό, το Τραμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός. Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί αυτές τις μέρες θα είναι ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, από τις 10.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα. Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν σήμερα και το Σάββατο όλα τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αποφάσισε να συμμετάσχει στη 48ωρη πανελλαδική απεργία με έναρξη την 00.01 ώρα της Παρασκευής και λήξη την 24.00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Απεργούν γιατροί, δάσκαλοι, καθηγητές, τραπεζικοί

Οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στη 48ωρη γενική απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Επιπλέον, με απόφαση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), θα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα και σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την πλήρη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και την εξόντωση των γιατρών».

Συμμετοχή στο τριήμερο των πανεργατικών- πανϋπαλληλικών κινητοποιήσεων δηλώνουν επίσης, δάσκαλοι και καθηγητές. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, σήμερα και να συμμετάσχουν σε συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, το τριήμερο από σήμερα μέχρι και την Κυριακή.

Τη συμμετοχή στη 48ωρη απεργία ανακοίνωσε και η ΟΤΟΕ. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι, λόγω της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας στις τράπεζες συμμετέχουν στην πρώτη 24ωρη απεργία της Παρασκευής 10/2 και όσοι εργάζονται σε ειδικές υπηρεσίες το Σάββατο 11/2 συμμετέχουν και στη δεύτερη 24ωρη απεργία.

Αποχή δικηγόρων

Τέλος, τριήμερη πανελλαδική αποχή για τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v