S&P: Υποβάθμισε 34 ιταλικές τράπεζες

Η Standard & Poor's υποβάθμισε την Παρασκευή την πιστοληπτική ικανότητα 34 ιταλικών τραπεζών. Ανάμεσα στις τράπεζες που υποβαθμίστηκαν περιλαμβάνεται και η Unicredit SpA, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, η οποία υποβαθμίστηκε σε «ΒΒΒ+» από «Α» με αρνητικό outlook. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο διεθνής οίκος, η υποβάθμιση ακολουθεί την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης πισ

  • Ant1
S&P: Υποβάθμισε 34 ιταλικές τράπεζες

Η Standard & Poor's υποβάθμισε την Παρασκευή την πιστοληπτική ικανότητα 34 ιταλικών τραπεζών.

Ανάμεσα στις τράπεζες που υποβαθμίστηκαν περιλαμβάνεται και η Unicredit SpA, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, η οποία υποβαθμίστηκε σε «ΒΒΒ+» από «Α» με αρνητικό outlook.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο διεθνής οίκος, η υποβάθμιση ακολουθεί την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας σε «ΒΒΒ+» με αρνητικό outlook.

Παράλληλα, η υποβάθμιση αντανακλά την «αναθεώρηση του δείκτης BICRA της Ιταλίας στο 4 από 3».

Υπενθυμίζεται ότι, την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι. Ο κ. Ομπάμα διαβεβαίωσε τον Μάριο Μόντι ότι η κυβέρνησή του θα προσπαθήσει να συμβάλει στην σταθεροποίηση της κατάστασης στην ευρωζώνη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι χρειάζεται πιο ρωμαλέα προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v