«Περπατώντας» πήρε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός

Μια καθαρή νίκη πήρε απέναντι στην ΑΕΚ ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής, επικρατώντας των «κιτρινόμαυρων» με 2-0 και μάλιστα με δύο γκολ που επιτεύχθηκαν νωρίς και έδωσαν στους Πειραιώτες να κάνουν την απαραίτητη διαχείριση δυνάμεων εν όψει του ματς κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν την Τρίτη. Σαφώς ανώτεροι οι πρωταθλητές, επικράτησαν σχεδόν περπατώντας απέναντι ίσως στη χειρότερη ποιοτικά ΑΕ

  • Ant1
«Περπατώντας» πήρε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός

Μια καθαρή νίκη πήρε απέναντι στην ΑΕΚ ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής, επικρατώντας των «κιτρινόμαυρων» με 2-0 και μάλιστα με δύο γκολ που επιτεύχθηκαν νωρίς και έδωσαν στους Πειραιώτες να κάνουν την απαραίτητη διαχείριση δυνάμεων εν όψει του ματς κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν την Τρίτη. Σαφώς ανώτεροι οι πρωταθλητές, επικράτησαν σχεδόν περπατώντας απέναντι ίσως στη χειρότερη ποιοτικά ΑΕΚ που έχουν βρει μπροστά τους τα τελευταία χρόνια, η οποία, ασχέτως με τα όποια προβλήματα έχει, δεν μπήκε ουσιαστικά ποτέ στο παιχνίδι και ηττήθηκε σε ένα ντέρμπι με τα χέρια κάτω.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με σαφείς επιθετικές διαθέσεις. Μέχρι το 5ο λεπτό είχε χάσει δύο καλές ευκαιρίες με σουτ των Μανιάτη και Μιραλάς που κατέληξαν άουτ, όμως η τρίτη ευκαιρία ήταν και η… φαρμακερή. Με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών, ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε κόρνερ και ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 1-0.

Η μόνη απάντηση που μπόρεσε να δώσει η ΑΕΚ στο επιθετικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού ήταν ένα σουτ του Λεονάρντο (12’) που μπλόκαρε εύκολα ο Μέγιερι, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Μιραλάς απείλησε εκ νέου, όταν συνδυάστηκε με τον Ιμπαγάσα και το Τζεμπούρ και έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας. Η ΑΕΚ στη συνέχεια κατάφερε να ισορροπήσει κάπως το ματς, όμως στο 20’ πάλι ο Μιραλάς έκανε το σουτ για να μπλοκάρει ο Αραμπατζής, κάτι που ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν κατάφερε να κάνει τέσσερα λεπτά μετά.

Αξιοποιώντας την αδιαμφισβήτητη υπεροχή του, ο Ολυμπιακός βγήκε ακόμη μια φορά μπροστά, Μιραλάς και Τζεμπούρ άλλαξαν μπαλιές, ο Αλγερινός σέρβιρε από αριστερά και ο Βέλγος έγραψε το 2-0.

Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού έριξε το ρυθμό του αγώνα, καθώς και ο Ολυμπιακός χρειαζόταν να κάνει διαχείριση δυνάμεων εν όψει του ματς με τη Ρούμπιν την Τρίτη, γεγονός που έδωσε στην ΑΕΚ το δικαίωμα να ανέβει κάποια μέτρα και μάλιστα να απειλήσει στο 43’ με κεφαλιά του Λυμπερόπουλου που πέρασε εκτός.

Η σχετική χαλάρωση των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε λαβή στην ΑΕΚ για να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο, χωρίς οι «κιτρινόμαυροι» να βρίσκουν πάντως και τους διαδρόμους προς την περιοχή του Μέγιερι. Με τον Ολυμπιακό να παίζει σχεδόν με «σβηστές» μηχανές εν όψει Ρούμπιν και τον σίγουρα πιο δραστήριο Σιαλμά να έχει πάρει τη θέση του Μπέλεκ, η ΑΕΚ κατάφερε στο 63ο λεπτό να βρεθεί σε θέση βολής, αλλά το ωραίο σουτ του Λυμπερόπουλου έδιωξε εξίσου ωραία ο Ούγγρος τερματοφύλακας των Πειραιωτών.

Πάντως, παρά τους προσεκτικούς ρυθμούς που ακολούθησε ο Ολυμπιακός από το 2-0 και μετά - και ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο - δεν εξασφάλισε τον Ερνέστο Βαλβέρδε από… μπελάδες, έστω πρόσκαιρους, αφού στο 66’ είδε τον Κέβιν Μιραλάς να γίνεται αλλαγή και κρατώντας το πόδι του να πηγαίνει κατευθείαν στα αποδυτήρια. Ο Βέλγος τελικά δεν είχε κάτι το αξιόλογο, όμως μέχρι η… λαχτάρα να περάσει, λίγο έλειψε η ΑΕΚ να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όταν ο Λεονάρντο (70’) εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από καλή θέση, ο Μέγιερι απέκρουσε και ο Δέλλας από κοντά απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Κάτι οι απειλές της ΑΕΚ, κάτι οι φωνές του Βαλβέρδε από τον πάγκο, οι παίκτες του Ολυμπιακού αφυπνίστηκαν και βγήκαν κι αυτοί μπροστά, θέλοντας ίσως να δείξουν πόσο ευάλωτη ήταν η back line της ΑΕΚ. Έτσι, στο 77ο λεπτό ο Καζίμ σούταρε άουτ σε κόρνερ του Ιμπαγάσα, ενώ σε φάουλ του Αργεντινού ο Μέλμπεργκ πήρε την κεφαλιά που μπλόκαρε ο Αραμπατζής.

Το προφανές ήταν ότι και οι δύο ομάδες είχαν αποδεχθεί την εξέλιξη του αγώνα όπως είχε διαφανεί από το 2-0. Ο μεν Ολυμπιακός «κάθισε» πάνω στο προβάδισμά του, η δε ΑΕΚ φρόντισε να μην υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές της απέναντι σε μια πολύ πιο ποιοτική ομάδα - όμως έκανε πέρυσι ο Χιμένεθ με τις γνωστές συνέπειες - και τουλάχιστον, αν δεν μπορούσε να πάρει κάτι καλό, τουλάχιστον διαφύλαξε μια αξιοπρεπή ήττα με 2-0. Με τις αργές αυτές ταχύτητες, το ματς έφτασε στο τέλος του κι ενώ από νωρίς ο κόσμος είχε αρχίσει να αφήνει το μισοάδειο «Καραϊσκάκη».

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μανιάτης (82’ Μοντέστο), Ιμπαγάσα, Μιραλάς (67’ Αμπντούν), Καζίμ (85’ Χολέμπας), Τζεμπούρ
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Κοντοές, Μάκος (67’ Ρίκκα), Βάργκας (82’ Γκερέιρο), Καφές, Λεονάρντο, Μπέλεκ (62’ Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v