Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δραματικοί τόνοι από τον Λουκά Παπαδήμο

Με δραματικούς τόνους ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είπε απευθυνόμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη χρεοκοπία της χώρας. Με τη φράση ότι όποιος δεν ψηφίσει το νέο μνημόνιο δεν έχει θέση στην κυβέρνηση, ο κ. Παπαδήμος απάντησε στην πολιτική περιδίνηση, στην οποία εισήλθε η κυβέρνηση το απόγευμα της Παρασκευής,  μετά τις παραιτήσεις της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου κα

  • Ant1
Δραματικοί τόνοι από τον Λουκά Παπαδήμο

Με δραματικούς τόνους ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είπε απευθυνόμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη χρεοκοπία της χώρας. Με τη φράση ότι όποιος δεν ψηφίσει το νέο μνημόνιο δεν έχει θέση στην κυβέρνηση, ο κ. Παπαδήμος απάντησε στην πολιτική περιδίνηση, στην οποία εισήλθε η κυβέρνηση το απόγευμα της Παρασκευής,  μετά τις παραιτήσεις της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και των τεσσάρων υπουργών του ΛΑΟΣ.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να στηρίξει τα μέτρα και να παραπέμψει προς έγκριση τη νέα δανειακή σύμβαση στο Κοινοβούλιο.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Χρήστος Παπουτσής εξέφρασε επιφυλάξεις για τις περικοπές στους κατώτατους μισθούς και την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης, αναφέροντας ότι έχει έντονο προβληματισμό για το αν είναι σύννομα με το Κοινοτικό Δίκαιο.

Μάλιστα, ο Χρήστος Παπουτσής εξάρτησε την περαιτέρω παραμονή του στην κυβέρνηση από τα αποτελέσματα της κατ' ιδίαν συνάντησης με τον πρωθυπουργό, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Παπουτσής έθεσε θέματα του Υπουργείου του κι εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων που αναμένονται. Οι ίδιες πηγές συμπλήρωναν ότι η πολιτική στήριξη που ζήτησε, του εδόθη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v