Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Γιώργο Παπανδρέου για τη νέα δανειακή σύμβαση. Η συνεδρίαση διεξάγεται με φόντο τις παραιτήσεις της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου από την κυβέρνηση και του Παύλου Στασινού από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τις έντονες διαφωνίες που έχουν εκφράσει έναντι των νέων μέτρων δεκάδες βουλευτές

  • Ant1
Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Γιώργο Παπανδρέου για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η συνεδρίαση διεξάγεται με φόντο τις παραιτήσεις της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου από την κυβέρνηση και του Παύλου Στασινού από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τις έντονες διαφωνίες που έχουν εκφράσει έναντι των νέων μέτρων δεκάδες βουλευτές του κινήματος. 

Ο Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε ότι το αν τεθεί κομματική πειθαρχία στα μέλη του ΠΑΣΟΚ θα αποφασιστεί μετά την συνεδρίαση της Κ.Ο. του κινήματος. «Το πιο εύκολο πράγμα είναι να βγει μια κομματική εντολή περί κομματικής πειθαρχίας. Το πιο εύκολο, σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό. Το θέμα είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι το μείζον διακύβευμα και να πάρουμε μια απόφαση συνειδητή. Όσο σκληρή και αν είναι αυτή», σημείωσε.

Την Παρασκευή το πρωί παραιτήθηκε ο Παύλος Στασινός. Ο βουλευτής Άρτας προχώρησε σε αυτήν την απόφαση, καθώς δηλώνει αντίθετος με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. Τη βουλευτική του έδρα καταλαμβάνει ο μηχανικός, Χρήστος Γκόγκας, ο οποίος θα ορκιστεί στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου.

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα εάν ψηφιστεί η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, εξέφρασε και ο βουλευτής Δωδεκανήσων, Νίκος Ζωίδης. Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο παραίτησης και ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ κ.Θ. Παραστατίδης ο οποίος ζητά διαβεβαιώσεις ότι το πρόγραμμα είναι σωστό!

Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση της κας Κατσέλη, που είχε θέσει σαφείς γραμμές στα εργασιακά οι οποίες ανατρέπονται με το προμνημόνιο, και της κ. Παπανδρέου.

Οι πληροφορίες από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θέλουν αρκετούς από τους βουλευτές να είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές αυτοί φτάνουν τους 20,χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο αν σκοπεύουν να καταψηφίσουν το μνημόνιο ή τους εφαρμοστικούς νόμους που θα έρθουν τις ερχόμενες εβδομάδες.

Την απόφασή τους να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα ανακοίνωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων, Χρήστος Μαγκούφης,  Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης και ο βουλευτής Ξάνθης, Τσετίν Μάντατζη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v