Διαγραφές βουλευτών μετά τις διαρροές

Σε διαγραφές των βουλευτών που διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή των κομμάτων κατά την ονομαστική ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση προχώρησαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Εκτός ΚΟ ΠΑΣΟΚ τέθησαν οι: Λούκα Κατσέλη, Σπύρος Κουβέλης, Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, Βάσω Παπανδρέου, Βασίλης Τόγιας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Χρήστος Κατσούρας, Θ.Παπαστρατίδης, Αλ.Αθανασιάδης, Οδ.Βουδούρης, Τσ.Μάτατζη, Γ.Αμιρίδης, Α

  • Ant1
Διαγραφές βουλευτών μετά τις διαρροές

Σε διαγραφές των βουλευτών που διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή των κομμάτων κατά την ονομαστική ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση προχώρησαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τίθενται οι βουλευτές: Σπ.Κουβέλης, Α.Βαγενά, Μ.Ξενογιαννακοπούλου, Λ.Κατσέλη, Β.Παπανδρέου, Λ.Μίχος, Μ.Κυριακοπούλου, Α.Τριανταφυλλόπουλος, Β.Τόγιας, Γ.Κασσάρας, Χ.Καστανίδης, Κ.Τεκτονίδου, Χρ.Κατσούρας, Γ.Μιχελογιαννάκης, Θ.Παραστατίδης, Αλ.Αθανασιάδης, Γ.Παπαμανώλης. Οδ.Βουδούρης, Τσ.Μαντατζή, Ηλ.Θεοδωρίδης, Γ.Αομιρίδης και Χρ.Μαγκούφης.

Οι Βουλευτές, Γιάννης Κουτσούκος, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρης Κουσελάς, Δημήτρης Καρύδης, Μαρία Μίχου, Μιχαήλ Τζελέπης, που ψήφισαν ναι επί της αρχής και δεν υπερψήφισαν συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου, δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και παραπέμπονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος.
Ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Αργύρης Λαφαζάνης, πριν από την ψηφοφορία παραιτήθηκε από βουλευτής.

Από τη Νέα Δημοκρατία εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τέθηκαν οι βουλευτές Έλενα Κουντουρά, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Δημήτρης Σταμάτης, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης, Μαργαρίτης Τζήμας, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλο, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπυρίδωνας Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γεώργιος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καριπίδης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Γεώργιος Βαγιωνάς.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τους παραπάνω Βουλευτές καθώς και τον ευρισκόμενο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτή Β΄Αθηνών κ. Παναγιώτη Καμμένο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλη της Νέας Δημοκρατίας»

Από τον ΛΑΟΣ διεγράφησαν οι κ.κ. Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης που διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή του κόμματος και υπερψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου Η ψήφος αυτή βοηθάει τη ΝΔ την ευρύτερη παράταση και την Ελλάδα», τόνισε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης από το περιστύλιο της Βουλής.

Δεν μπορεί να υπάρξει κομματική πειθαρχία σε ένα τέτοιο θέμα. Αντιλαμβάνομαι την απόφασή του κ. Καρατζαφέρη να με διαγράψει από την ΚΟ του ΛΑΟΣ, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ο Μ. Βορίδης τόνισε ότι έπραξε κατά συνείδηση σε μια κρίσιμη για το έθνος ψηφοφορία.

Ψήφισα κατά συνείδηση μετά από καιρό. Με διέγραψαν από το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν μπορούν να διαγράψουν ούτε τις απόψεις μου ούτε την πορεία μου, δήλωσε η Βάσω Παπανδρέου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v