«Ναι» στο νέο Μνημόνιο

Με 199 «ναι» υπερψηφίστηκε η νέα δανειακή σύμβαση. Αντίθετα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, καταψήφισαν 74 βουλευτές ενώ πέντε βουλευτές ψήφισαν «παρών». Τη νέα δανειακή σύμβαση καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. «Ναι» στη νέα δανειακή σύμβαση είπαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, πλην του κ. Αυγενάκη που δήλωσε «παρών

  • Ant1
«Ναι» στο νέο Μνημόνιο

Με 199 «ναι» υπερψηφίστηκε η νέα δανειακή σύμβαση. Αντίθετα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, καταψήφισαν 74 βουλευτές ενώ πέντε βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Τη νέα δανειακή σύμβαση καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. «Ναι» στη νέα δανειακή σύμβαση είπαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, πλην του κ. Αυγενάκη που δήλωσε «παρών».

Απείχαν από τη ψηφοφορία οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, πλην του Μ. Βορίδη και του Αδ. Γεωργιάδη που ψήφισαν «ναι» και διαγράφηκαν.

Εκτός ΠΑΣΟΚ έμειναν μετά τη ψηφοφορία 22 βουλευτές ενώ από τη Νέα Δημοκρατία διαγράφηκαν 21 βουλευτές.

Το Άρθρο1 υπερψήφισαν 190 βουλευτές, καταψήφισαν 83 ενώ 5 δήλωσαν «παρών».

Στο Άρθρο 2, «ναι» είπαν 201 βουλευτές, 74 είπαν «όχι» ενώ 3 δήλωσαν παρόντες.

Το Άρθρο 4, συγκέντρωσε 202 «ναι», 74 «όχι» ενώ δύο βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Εκτός ψηφοδελτίων έθεσε με απόφασή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εννέα βουλευτές, τους κ.κ. Γιάννη Κουτσούκο, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, Παναγιώτη Δημητρουλόπουλο, Βασίλη Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρη Κουσελά, Δημήτρη Καρύδη, Μαρία Μίχου, Μιχάλη Τζελέπη που ψήφισαν «ναι» επί της αρχής και δεν υπερψήφισαν συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου. Επίσης οι βουλευτές αυτοί παραπέμπονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Από τη Νέα Δημοκρατία εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τέθηκαν οι βουλευτές Έλενα Κουντουρά, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Δημήτρης Σταμάτης, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης, Μαργαρίτης Τζήμας, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλο, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπυρίδωνας Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γεώργιος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καριπίδης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Γεώργιος Βαγιωνάς.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τους παραπάνω Βουλευτές καθώς και τον ευρισκόμενο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτή Β’ Αθηνών κ. Παναγιώτη Καμμένο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v