Προς «μίνι» ανασχηματισμό προχωρά το Μαξίμου

Ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών προκάλεσε η υπερψήφιση του μνημονίου που σημαδεύτηκε από τα έκτροπα στο κέντρο της Αθήνας. Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ μίκρυναν κοινοβουλευτικά, μετά τις διαγραφές και τις διαφοροποιήσεις 45 βουλευτών, με αποτέλεσμα οι Ανεξάρτητοι να αποτελούν πλέον οιονεί δεύτερο κόμμα. Οι πολιτικές καραμπόλες αναγκάζουν το Μαξίμου να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, ενώ για πρώτη φορ

  • Ant1
Προς «μίνι» ανασχηματισμό προχωρά το Μαξίμου

Ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών προκάλεσε η υπερψήφιση του μνημονίου που σημαδεύτηκε από τα έκτροπα στο κέντρο της Αθήνας.

Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ μίκρυναν κοινοβουλευτικά, μετά τις διαγραφές και τις διαφοροποιήσεις 45 βουλευτών, με αποτέλεσμα οι Ανεξάρτητοι να αποτελούν πλέον οιονεί δεύτερο κόμμα.

Οι πολιτικές καραμπόλες αναγκάζουν το Μαξίμου να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, ενώ για πρώτη φορά δόθηκε χρονικό ορόσημο για κάλπες. Θα προηγηθούν ωστόσο τρεις «διαβολοβδομάδες», όπως τις χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, μέχρι την προσεχή Τετάρτη, όταν θα συνεδριάσει το Eurogroup, θα δοθούν οι έγγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών, πιθανόν με επιστολή, όπως ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι. Μέχρι τότε, πρόκειται να εξειδικευτούν και το τι θα αφορούν τα μέτρα ύψους 325 εκ. ευρώ που εκκρεμούν ώστε να κλείσει οριστικά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με κομματικά στελέχη από όλη την Ελλάδα είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αιτιολόγησε την στάση του στην Βουλή, θέτοντας το  δίλημμα «αμφίβολη σωτηρία ή άτακτη χρεοκοπία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v