Σε «αναμμένα κάρβουνα» η κυβέρνηση

Πολλά και κρίσιμα βήματα πρέπει να γίνουν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες, έως ότου ληφθεί η τελική απόφαση για την χρηματοδοτική στήριξη της χώρας στις αρχές Μαρτίου, τόνισε μεταξύ άλλων στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Λουκας Παπαδήμος. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή θα σχηματιστεί κατάλογος δράσεων ανά υπουργείο, ώστε το πρώτο «πακέτο» των πρ

  • Ant1
Σε «αναμμένα κάρβουνα» η κυβέρνηση

Πολλά και κρίσιμα βήματα πρέπει να γίνουν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες, έως ότου ληφθεί η τελική απόφαση για την χρηματοδοτική στήριξη της χώρας στις αρχές Μαρτίου, τόνισε μεταξύ άλλων στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Λουκας Παπαδήμος. 

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή θα σχηματιστεί κατάλογος δράσεων ανά υπουργείο, ώστε το πρώτο «πακέτο» των προαπαιτούμενων να έχει υλοποιηθεί έως τις 27 Φεβρουαρίου, οπότε και συνεδριάζει η γερμανική Βουλή, προκειμένου να εγκρίνει τη δανειακή σύμβαση. Απώτατη καταληκτική ημερομηνία για την υλοποίηση του δεύτερου «πακέτου» προαπαιτούμενων δράσεων είναι η 15η Μαρτίου, οπότε και λήγει η έγκριση της δανειακής σύμβασης από διάφορα Κοινοβούλια της Ευρωζώνης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, την παραίτηση του οποίου ο Λουκάς Παπαδήμος δεν έκανε δεκτή, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στην εισαγωγική του τοποθέτηση. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως έκανε δεκτές τις υπόλοιπες πέντε παραιτήσεις που του υπεβλήθησαν (Γεωργιάδης, Ροντούλης, Γεωργίου, Ξενογιαννακοπούλου, Κουτσούκος).

Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ιστορικής σημασίας» την υπερψήφιση του οικονομικού προγράμματος από τη Βουλή και «απόφαση ευθύνης» που «ήταν εξαιρετικά δύσκολη πολιτικά» την απόφαση των βουλευτών. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο, η ψήφιση του προγράμματος είναι «καθοριστικής καθοριστικής σημασίας για την έγκριση του προγράμματος από τις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης, καθώς και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για την πολιτική έγκριση της διαδικασίας του PSI και επίσης για την προετοιμασία της νέας δανειακής σύμβασης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v