Νέα μείωση 10%-12% στις κύριες συντάξεις

Σφίγγει και πάλι η μέγγενη για όλους τους συνταξιούχους. Η κυβέρνηση μελετά νέα μείωση  10%-12% στις κύριες συντάξεις, άνω των 1.300 ευρώ, με στόχο να καλύψει τα 325 εκατομμύρια ευρώ που χρειάζεται για τον προϋπολογισμό του 2012. Παράλληλα αναμένεται περικοπή των επικουρικών και κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 45.000 ευρώ. Επιπλέον, προβλέπονται η επίσ

  • Ant1
Νέα μείωση 10%-12% στις κύριες συντάξεις

Σφίγγει και πάλι η μέγγενη για όλους τους συνταξιούχους. Η κυβέρνηση μελετά νέα μείωση  10%-12% στις κύριες συντάξεις, άνω των 1.300 ευρώ, με στόχο να καλύψει τα 325 εκατομμύρια ευρώ που χρειάζεται για τον προϋπολογισμό του 2012.

Παράλληλα αναμένεται περικοπή των επικουρικών και κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 45.000 ευρώ.

Επιπλέον, προβλέπονται η επίσπευση της μείωσης των ειδικών μισθολογίων από τον Ιούλιο και η επιπλέον περικοπή των αμυντικών δαπανών και των δαπανών των ΔΕΚΟ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει όλα τα κενά στο εσωτερικό μέτωπο ελπίζοντας σε οριστική συμφωνία τη Δευτέρα ώστε να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα το PSI. Γι αυτό το λόγο δύο εφαρμοστικούς νόμους των διατάξεων που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών ενσωματώνοντας και τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό με τον οποίο κλειδώνει η ύφεση του 2011 στο 6,9% και αναθεωρείται η εκτίμηση για το 2012 από 2,8% κοντά στο 3,8%.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δουλεύουν ασταμάτητα ώστε το πρώτο από τα δύο νομοσχέδια να κατατεθεί ακόμα και εντός της ημέρας στη Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v