Θετική η πρώτη αντίδραση της ΝΔ

Θετική είναι η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας για τη συμφωνία που επετεύχθη τα ξημερώματα στο Eurogroup, με τον Αντώνη Σαμαρά από την Κύπρο να επισημαίνει, πως πλέον κλείνει ένας κύκλος αβεβαιότητας. Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι η «σημαντική» και «θετική» αυτή απόφαση απομακρύνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας, διασφαλίζει την ευρωπαϊκή της παρουσία και ανοίγει τον δρόμο για εκλογές. «Σε α

  • Ant1
Θετική η πρώτη αντίδραση της ΝΔ

Θετική είναι η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας για τη συμφωνία που επετεύχθη τα ξημερώματα στο Eurogroup, με τον Αντώνη Σαμαρά από την Κύπρο να επισημαίνει, πως πλέον κλείνει ένας κύκλος αβεβαιότητας.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι η «σημαντική» και «θετική» αυτή απόφαση απομακρύνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας, διασφαλίζει την ευρωπαϊκή της παρουσία και ανοίγει τον δρόμο για εκλογές. «Σε αυτή την απόφαση, η στάση της ΝΔ υπήρξε καθοριστική», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Μάριο Καρογιάν, ο οποίος ευχήθηκε η Ελλάδα να ξεπεράσει σύντομα τα προβλήματά της, σημειώνοντας ότι μια εύρωστη ελληνική οικονομία είναι απαραίτητη για τον αγώνα της Κύπρου και υπογράμμισε ότι είναι καθήκον του κυπριακού ελληνισμού να στηρίξει αυτή την ώρα την Ελλάδα.

«Οι στόχοι και το όραμα για Ελλάδα και Κύπρο είναι άλλωστε κοινά», δήλωσε» ο κ. Καρογιάν, ο οποίος χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική τη συνάντηση, στην οποία -όπως είπε- το ΔΗΚΟ εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία του Κυπριακού, διατύπωσε τη θέση του για «μια πολιτική επανατοποθέτησης του προβλήματος» και επισήμανε ότι πρέπει να καταστούν ανέφικτοι οι στόχοι της Τουρκίας στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ τόνισε, επίσης, την ανάγκη αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της Κύπρου σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα και με τη συνεργασία γειτονικών χωρών, όπως το Ισραήλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v