Die Welt: Αυξάνεται η έκθεση της Γερμανίας στην Ελλάδα

Η έκθεση της Γερμανίας στην Ελλάδα θα αυξηθεί με το δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας, σύμφωνα με υπολογισμούς της Die Welt. Κατά την γερμανική εφημερίδα, μέχρι το 2014, τα δάνεια και οι εγγυήσεις προς την Ελλάδα θα ανέρχονται σε 51 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 31 δισ. ευρώ σχετίζονται με το νέο πακέτο διάσωσης –υπό την προϋπόθεση ότι θα χορηγηθεί όλο το πακέτο. Πριν το δεύτερο πακέτο, η έκθεση της

  • Ant1
Die Welt: Αυξάνεται η έκθεση της Γερμανίας στην Ελλάδα

Η έκθεση της Γερμανίας στην Ελλάδα θα αυξηθεί με το δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας, σύμφωνα με υπολογισμούς της Die Welt.

Κατά την γερμανική εφημερίδα, μέχρι το 2014, τα δάνεια και οι εγγυήσεις προς την Ελλάδα θα ανέρχονται σε 51 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 31 δισ. ευρώ σχετίζονται με το νέο πακέτο διάσωσης –υπό την προϋπόθεση ότι θα χορηγηθεί όλο το πακέτο.

Πριν το δεύτερο πακέτο, η έκθεση της Γερμανίας στην Ελλάδα ανέρχονταν σε 30 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 10 δισ. ευρώ θα πρέπει να απομειωθούν από τις κρατικές τράπεζες και τους δημόσιους πιστωτές ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με την Die Welt.

Όπως επισημαίνει, στους υπολογισμούς δεν συμπεριλαμβάνονται τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v