Α 1 μπάσκετ: «Πύρρειος νίκη» για ΠΑΟ κόντρα στον ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν χάρηκε. Οι λόγοι; Η κατώτερη του αναμενόμενου εμφάνιση του και ο τραυματισμός του Μάικ Μπατίστ, που «γύρισε» το δεξί πόδι του στην τελευταία περίοδο.

  • Real.gr
Α 1 μπάσκετ: «Πύρρειος νίκη» για ΠΑΟ κόντρα στον ΠΑΟΚ
Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν χάρηκε. Οι λόγοι; Η κατώτερη του αναμενόμενου εμφάνιση του και ο τραυματισμός του Μάικ Μπατίστ, που «γύρισε» το δεξί πόδι του στην τελευταία περίοδο.

Οι «πράσινοι» χωρίς τους τραυματίες Στράτο Περπέρογλου, Ίαν Βουγιούκα δυσκολεύτηκαν για 35’ απέναντι στον αποδεκατισμένο «Δικέφαλο», που ταξίδεψε σήμερα το πρωί αεροπορικώς για την Αθήνα, και στο τέλος του ματς προστέθηκε ένα ακόμη πρόβλημα τραυματισμού σε εκείνα, τα οποία είχαν ήδη. Το δεξί πόδι του Μπατίστ «γύρισε» και η σοβαρότητα της κατάστασης του θα διαπιστωθεί αύριο μετά από ακτινογραφία.

Ελαφρύ διάστρεμμα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις

Οι πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ελαφρύ διάστρεμμα του Αμερικανού σέντερ και στον Παναθηναϊκό εύχονται να επιβεβαιωθούν, καθώς πλησιάζει ο τελικός του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, το ερχόμενο Σάββατο στο Ελληνικό. Για τον τελικό είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Στράτου Περπέρογλου, που έχει πάθει θλάση στον δεξιό δικέφαλο, ενώ ο Βουγιούκας αναμένεται να είναι έτοιμος, μιας και ο τραυματισμός του είναι λιγότερο σοβαρός (διάστρεμμα).

Χαρακτηριστικό για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο σημερινό ματς είναι ότι οι «πράσινοι» έκαναν 22 λάθη, διπλάσιο αριθμό από εκείνον των ασίστ, που έδωσαν (11).

Οι φιλοξενούμενοι βασιζόμενοι στο επιθετικό ριμπάουντ προηγήθηκαν με 18-15 στην πρώτη περίοδο και κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το 14’ (25-24). Ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +5 (37-32) με τρίποντο του Κώστα Καϊμακόγλου από τα εννέα μέτρα.

Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν στο σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου, όταν ανέβασαν την πίεση στην άμυνα τους, πήραν τα ριμπάουντ και έβγαλαν αιφνιδιασμούς. Απέναντι σε οργανωμένη άμυνα ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις από τον Καϊμακόγλου. Οι «πράσινοι» τελείωσαν το τρίτο δεκάλεπτο στο +11 (58-47) και στην τελευταία περίοδο αύξησαν την διαφορά, καθώς οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ Δήμος Ντικούδης, Νίκος Παππάς δεν είχαν άλλες δυνάμεις και ο Σούλης Μαρκόπουλος άλλες λύσεις.

Τα δεκάλεπτα: 15-38, 37-32, 58-47, 85-65.


ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v