Οι Αφγανοί δε θα δεχθούν αμερικανική δικαιοσύνη για τη βεβήλωση του Κορανίου

Οι Αφγανοί δε θα δεχθούν ποτέ αμερικανική δικαιοσύνη για τους πέντε αμερικανούς στρατιώτες που ευθύνονται για την καύση αντιτύπων του Κορανίου προειδοποίησε ανώτερος ιερωμένος στην Καμπούλ.

  • Real.gr
Οι Αφγανοί δε θα δεχθούν αμερικανική δικαιοσύνη για τη βεβήλωση του Κορανίου
Οι Αφγανοί δε θα δεχθούν ποτέ αμερικανική δικαιοσύνη για τους πέντε αμερικανούς στρατιώτες που ευθύνονται για την καύση αντιτύπων του Κορανίου στην αμερικανική βάση Μπαγκράμ του Αφγανιστάν και εάν δε γίνει δημόσια δίκη θα προκληθεί οργή, προειδοποίησε ανώτερος ιερωμένος στην Καμπούλ.

«Οι στρατιωτικοί ηγέτες που έδωσαν εντολή για την καύση του Κορανίου και αυτοί που το έπραξαν, πρέπει να δικαστούν και να τιμωρηθούν. Αυτό το έγκλημα διαπράχθηκε στο Αφγανιστάν και η τιμωρία πρέπει να αποφασιστεί με βάση την αφγανική νομοθεσία», δήλωσε ο Κάζι Ναζίρ Αχμεντ Χανάφι, επικεφαλής ομάδας Αφγανών ιερωμένων και βουλευτών που ερευνούν την υπόθεση.

«Οποιαδήποτε τιμωρία την οποία θα αποφασίσει αμερικανικό στρατοδικείο δεν θα είναι αποδεκτή. Εάν το αίτημά μας αυτό αγνοηθεί τότε θα προκληθεί λαϊκή οργή», τόνισε ο Χανάφι.

Κοινή έρευνα αμερικανών στρατιωτικών και μελών της κυβέρνησης Καρζάι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για την καύση των αντιτύπων του Κοαρνίου ευθύνονται πέντε αμερικανοί στρατιώτες.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v