Ο Ερυθρός Σταυρός δεν έχει πρόσβαση στη Χομς

Το Σάββατο οι συριακές αρχές δεν επέτρεψαν στην εφοδιοπομπή της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) να εισέλθει στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της πόλης Χομς.

  • Real.gr
Ο Ερυθρός Σταυρός δεν έχει πρόσβαση στη Χομς
Το Σάββατο οι συριακές αρχές δεν επέτρεψαν στην εφοδιοπομπή της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) να εισέλθει στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της πόλης Χομς, όμως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΕΣ.

«Η ΔΕΕΣ και η συριακή Αραβική Ερυθρά Ημισέληνος δεν εισήλθαν στη Μπάμπα Αμρ σήμερα (σ.σ. χθες). Οι διαπραγματεύσεις μας με τις συριακές αρχές συνεχίζονται ώστε να μπορέσουμε να μεταβούμε (στη συνοικία) και να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται», δήλωσε ο Χίσαμ Χάσαν, εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ, στο Ρόιτερς από τη Γενεύη.

Η ΔΕΕΣ και συριακή Αραβική Ερυθρά Ημισέληνος, που έφτασαν στη Χομς την Παρασκευή μετά την εκδίωξη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού από την Μπάμπα Αμρ, θα περάσουν δεύτερη νύχτα στην τρίτη μεγαλύτερη πόλης της Συρία, πρόσθεσε ο Χάσαν.

Όταν ρωτήθηκε για τα αίτια της καθυστέρησης ο ίδιος είπε: «Η απάντηση που λάβαμε (σ.σ την Παρασκευή) ήταν λόγοι ασφαλείας».

Ου. Χέιγκ: «εγκληματικό» το καθεστώς Άσαντ

Στο μεταξύ η «άρνηση» των συριακών αρχών να επιτρέψουν την πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες από τα βίαια επεισόδια υπογραμμίζει ότι το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ «έχει γίνει εγκληματικό», όπως δήλωσε χθες ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

«Η άρνηση της ανθρωπιστικής βοήθειας, επιπλέον των δολοφονιών, των βασανιστηρίων και της καταστολής στη Συρία, υπογραμμίζει ότι το καθεστώς έχει γίνει εγκληματικό», δήλωσε ο Χέιγκ στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

«Διαμαρτυρηθήκαμε απευθείας στις συριακές αρχές για μία σειρά προβλημάτων, περιλαμβανομένης της πρόσβασης ανθρωπιστικής βοήθειας», πρόσθεσε.

«Επίσης προσπαθούμε να φέρουμε το ζήτημα ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεργαστούμε με άλλες χώρες, όπως η Ρωσία και η Κίνα που είχαν εμποδίσει τις προηγούμενες διαδικασίες», επεσήμανε ο Χέιγκ προσθέτοντας ότι συζήτησε για το θέμα αυτό με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v