Η Ιταλία αποχαιρετά τον Lucio Dalla

(VIDEO - ΦΩΤΟ) Στην αιωνιότητα περνά ο Ιταλός τραγουδοποιός. Το τελευταίο αντίο από εκατοντάδες Ιταλούς.

  • Real.gr
Η Ιταλία αποχαιρετά τον Lucio Dalla
Ανήμερα των γενεθλίων του θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Lucio Dalla που έφυγε ξαφνικά στα 69 από καρδιακή προσβολή στη διάρκεια περιοδείας στο Μοντρέ της Ελβετίας.



Από σήμερα στις 9.30 το πρωί η σορός του θρύλου της μουσικής θα εκτίθεται σε ειδική αίθουσα στο δημαρχιακό μέγαρο Παλάτσο Ντ' Ακούρσιο στην γενέτειρα του Μπολόνια προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα όλοι να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους καλλιτέχνη.



Η κηδεία του αποφασίστηκε να γίνει στις 2.30 το μεσημέρι, στην εκκλησία «Σαν Πετρόνιο», οποία βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Μπολόνια, την Πιάτσα Γκράντε, που αποτελεί και τον τίτλο ενός από τα γνωστότερα τραγούδια του Lucio Dalla.



Ήδη από χθες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο δημαρχιακό μέγαρο προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο τραγουδιστή και αρκετοί έχουν εκφράσει την επιθυμία να συνοδεύσουν τον καλλιτέχνη στην τελευταία του κατοικία.



Ανάμεσα στο πλήθος που άφησε ένα λουλούδι για τον Lucio Dalla και ο πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, ο γιος του Μπεττίνο Κράξι, Βιττόριο, τραγουδιστές όπως οι Τζοβανόττι, Σαμουέλε Μπερσάνι και Ορνέλλα Βανόνι.



Ο Lucio Dalla αποτέλεσε έναν από τους πλέον μεγάλους τραγουδιστές και καλλιτέχνες της Ιταλίας που ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας του.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήρθε το 1986 όταν συνέθεσε το Caruso που κέρδισε διεθνή αποδοχή και διασκευάστηκε από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.



Όταν το ερμήνευσε ο Luciano Pavarotti πούλησε πάνω από 9 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ περιλαμβανόταν και στο πρώτο διεθνές άλμπουμ του Andrea Bocelli «Romanza», που πούλησε 16 εκατ. αντίγραφα παγκοσμίως.



Το τραγούδι ήταν ένας φόρος τιμής από τον Lucio Dalla στον μεγάλο τενόρο της όπερας, Enrico Caruso.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v