Ηλεκτρονική απάτη με επιστροφές του ΙΚΑ

«Μαϊμού» ηλεκτρονικό μήνυμα καλεί τους ασφαλισμένους να δηλώσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να εισπράξουν μία υποτιθέμενη επιστροφή φόρου.

  • Real.gr
Ηλεκτρονική απάτη με επιστροφές του ΙΚΑ
«Μαϊμού» ηλεκτρονικό μήνυμα που φέρεται να έχει ως αποστολέα το ΙΚΑ καλεί τους ασφαλισμένους να δηλώσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να εισπράξουν μία υποτιθέμενη επιστροφή φόρου και υποκλέπτει τα προσωπικά δεδομένα τους.

Πιο συγκεκριμένα το συγκεκριμένο μήνυμα διακινείται από χθες στο διαδίκτυο μέσω της ηλεκτρονικής διευθυνσης «[email protected]» και ενημέρωνει τους παραλήπτες ότι δήθεν δικαιούνται επιστροφής χρημάτων από το ΙΚΑ. Στη συνέχεια τους παραπέμπει στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ronos.bg/flash/ronos/solo/gr/ika/IKA.htm που μοιάζει πολύ με την σελίδα του ΙΚΑ αλλά είναι ψεύτικη.

Στη συνέχεια ζητάει από τους πολίτες να δηλώσουν αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, ΑΦΜ, αριθμό της ταυτότητας και άλλα στοιχεία, αποκτά πρόσβαση και χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα τους.




Αν κάποιος αναζητήσει την αρχική προέλευση της διεύθυνσης του μηνύματος τότε βλέπει ότι προέρχεται από ιστοσελίδα μίας εταιρείας στην Βουλγαρία που προσφέρει προϊόντα μέσω τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών παραγγελιών.



Σύμφωνα με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σχετικά με υπόθεση διακίνησης, μέσω διαδικτύου, απατηλού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες αλλοδαπές Αρχές.







ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v