Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς να πλύνετε το τζιν σας;

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ) Οι οδηγίες του κατασκευαστή ξεσήκωσαν οργή και αντιδράσεις από το φεμινιστικό κίνημα!

  • Real.gr
Πώς να πλύνετε το τζιν σας;
Απίστευτες θεωρούνται οι ετικέτες σε συλλογές ρούχων διεθνούς εταιρείας ρούχων, καθώς τα μηνύματά που αναγράφονται είναι άκρως προσβλητικά και ρατσιστικά για τις γυναίκες. Την οργή γυναικών και ειδικότερα των φεμινιστριών προκάλεσαν οι οδηγίες πλύσης ενός τζιν, όπως αναγράφονταν πάνω στην ετικέτα του ρούχου. Κάτω από τις γενικές οδηγίες υπήρχε τυπωμένη η υπόδειξη «Ή ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΣ: ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ».

Το θέμα τέθηκε για συζήτηση στο twitter και οι περισσότεροι χρήστες αντέδρασαν. Αισθανόμενοι προσβεβλημένοι. Ωστόσο, με διάθεση χιούμορ το είδαν αρκετοί άνδρες, λέγοντας πως η δική τους κοπέλα θα γελούσε με τη συγκεκριμένη υπόδειξη. Βέβαια, υπήρξαν και οι απόψεις εκείνες που θεώρησαν ότι η εταιρεία το έκανε για διαφημιστικούς λόγους, καθώς μετά τη δημοσίευση αυτή βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» και σχολιάζεται παντοιοτρόπως!



Από φεμινιστικό site, η εκπρόσωπος Holly Combe, σχολίασε: «Θα ήταν απλώς ένα αστείο αν στην ουσία τόσες γυναίκες δεν αντιμετωπίζονταν πραγματικά ως απλές νοικοκυρές ακόμη, ανεξάρτητα από την επαγγελματική κατάσταση και των δύο συντρόφων». Ανάλογες αντιδράσεις προκάλεσαν με μηνύματα σε t-shirt κι άλλες εταιρείες στο παρελθόν.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v