Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ουάσινγκτον σκοπεύει να προσφέρει μη στρατιωτική βοήθεια στη συριακή αντιπολίτευση

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λιο Πανέτα απέκλεισε για ακόμα μια φορά το ενδεχόμενο στρατιωτικής βοήθειας προς τη Συριακή αντιπολίτευση.

  • Real.gr
Η Ουάσινγκτον σκοπεύει να προσφέρει μη στρατιωτική βοήθεια στη συριακή αντιπολίτευση
Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν μη στρατιωτική βοήθεια στη συριακή αντιπολίτευση, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα, αποκλείοντας για μία ακόμη φορά την πιθανότητα αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα.

Όταν ρωτήθηκε από γερουσιαστές της Επιτροπής Άμυνας που συνεδρίαζε σήμερα με θέμα την κρίση στη Συρία, ο Πανέτα επεσήμανε ότι 10 εκατομμύρια δολάρια ανθρωπιστικής βοήθειας, κυρίως τρόφιμα και φάρμακα, έχουν ήδη αφιερωθεί για βοήθεια προς τον συριακό λαό.

«Τι γίνεται όσον αφορά την παροχή εξοπλισμού επικοινωνιών στη συριακή αντιπολίτευση;», ρώτησε ο δημοκρατικός γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ.

«Θα προτιμούσα να το συζητήσω αυτό στη διάρκεια μίας συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών, όμως μπορώ να σας πω ότι εξετάζουμε το ενδεχόμενο παροχής ευρείας κλίμακας μη θανατηφόρας βοήθειας», απάντησε ο Πανέτα, επισημαίνοντας ότι προς το παρόν δεν έχει παραδοθεί βοήθεια στους Σύρους.

Η Ουάσινγκτον είχε προσφέρει στους εξεγερμένους της Λιβύης το 2011 περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια βοήθεια, κυρίως τρόφιμα, φάρμακα, σκηνές, στολές και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Την Τρίτη ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ δεν θα αναλάβουν μονομερή στρατιωτική δράση εναντίον της Δαμασκού. Για τον υπουργό Άμυνας «είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει εύκολη ή γρήγορη λύση σε αυτή την κρίση».

«Πιστεύουμε ότι η καλύτερη λύση σε αυτή την κρίση περνά από την ειρηνική, πολιτική και δημοκρατική μετάβαση, η οποία θα γίνει από τον συριακό λαό βάσει των γραμμών που έχει θέσει ο Αραβικός Σύνδεσμος», υπογράμμισε ο Πανέτα.

«Ακόμη κι αν δεν αποκλείουμε την ανάληψη δράσης στο μέλλον, η (αμερικανική) κυβέρνηση αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στη διπλωματική και πολιτική προσέγγιση παρά σε μία στρατιωτική επέμβαση», σημείωσε.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v