Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Θα είμαι κοντά στη νέα ηγεσία»

«Όποιος εκλεγεί θα έχει εμένα κοντά του να βοηθά» ανέφερε από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης ο Γιώργος Παπανδρέου. Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ. Υπεραμύνθηκε των επιλογών του.

  • Real.gr
«Θα είμαι κοντά στη νέα ηγεσία»
Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης ο Γιώργος Παπανδρέου λέγοντας χαρακτηριστικά «θα ήθελα να είμαι μεγαλόψυχος και να ευχαριστήσω και τη Νέα Δημοκρατία για μία συνολική πατριωτική στάση αλλά δυσκολεύομαι», σημειώνοντας ότι η συνεργασία που οδήγησε στην κυβέρνηση Παπαδήμου «έγινε κάτω από την απειλή ενός δημοψηφίσματος» και συμπλήρωσε «με την υπογραφή που έβαλε η Νέα Δημοκρατία δέχθηκε το σωστό των όσων κάναμε και αναίρεσε τα όσα επισήμως έλεγε. Δέχθηκε επί της ουσίας ότι είχαμε δίκιο και ότι από το 2010 κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε».



«Όποιος εκλεγεί θα έχει εμένα κοντά του να βοηθά» και φανερά συγκινημένος τόνισε: «Ήρθε η ώρα να δώσω τις μάχες μου από άλλα μετερίζια». Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε μετανιωμένος που δε ζήτησε, όπως είπε, νωρίτερα να γίνει δημοψήφισμα για να εκφραστεί ο λαός.

«Μετανοιώνω που δεν ζήτησα αυτό το δημοψήφισμα νωρίτερα, ο λαός έπρεπε να εκφραστεί, όχι μόνο γιατί πρόκειται για τη σημαντικότερη απόφαση των τελευταίων ετών, αλλά επειδή θα προχωρήσει με τη στήριξή του. Με είπανε τρελό. Αυτοί που με κατηγορούσαν ως υποχείριο ξένων, ρωτούσαν αν ρώτησα Μέρκελ και Σαρκοζί. Εγώ ήθελα να ρωτήσω ελληνικό λαό. Πολλοί είπαν ότι αυτή η απόφαση μου στέρησε πρωθυπουργία. Χαλάλι. Πιστεύω στην δημοκρατία, όχι στις καρέκλες».



Αναφερόμενος στις επόμενες εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου είπε: «Αύριο στις εκλογές θα συγκριθούμε με τα άλλα κόμματα. Τολμούμε τη σύγκρουση. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να φέρουμε επανάσταση. Σε 2 χρόνια κάναμε την αρχή και αυτό θα συνεχίσει. Νοικοκύρεμα στην πράξη» και σημείωσε «Η εξουσία επί ΠΑΣΟΚ ελέγχεται για κάθε ευρώ που δαπανάται. Αυτό εννοούσα όταν έλεγα ότι “λεφτά υπάρχουν”, αυτά που χάνονται στη χοάνη της αδιαφάνειας, για να μην παραποιούνται τα λόγια από τη ΝΔ και παρασύρουν ακόμα και μερικούς από εμάς».



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v