Σάτο: «Περήφανος για τον Παναθηναϊκό»

Ιδιαίτερα τυχερός που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκός δήλωσε πως νιώθει ο Ρομέιν Σάτο.

  • Real.gr
Σάτο: «Περήφανος για τον Παναθηναϊκό»
Ιδιαίτερα τυχερός που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκός δήλωσε πως νιώθει ο Ρομέιν Σάτο. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας ο Αφρικανός γκαρντ μίλησε για το "τριφύλλι", τους φετινούς στόχους ενώ αφιέρωσε το κύπελλο στο παιδί του το οποίο θα έρθει στον κόσμο σε μία εβδομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σάτο:

Για τα συναισθήματά του για την κατάκτηση του Κυπέλλου
: «Αισθάνομαι υπέροχα! Νιώθω ευτυχισμένος αλλά και ανακουφισμένος. Το θέλαμε πολύ αυτό το Κύπελλο. Όπως και κάθε τίτλο, γιατί είναι σημαντικός. Οταν ήρθα στον Παναθηναϊκό κατέκτησα την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα, αλλά αυτό μου έλειπε. Είμαι ενθουσιασμένος για όλα τα παιδιά. Γιατί είμαστε μια παρέα και δώσαμε και την καρδιά μας».

Για το αν η χθεσινή νίκη συνιστά εκδίκηση για τους δύο προηγούμενους τελικούς: «Δεν ήταν θέμα εκδίκησης. Αν σκεφτόμασταν έτσι θα είχαμε πρόβλημα, γιατί το θέμα ήταν να μπούμε με καθαρό μυαλό. Είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση και το πήραμε».

Για το πώς αισθάνεται ως μέλος του Παναθηναϊκού: «Είμαι ευλογημένος που ανήκω στη μεγάλη οικογένεια του Παναθηναϊκού. Είναι προνόμιο να είσαι μέλος αυτής της ομάδας. Είμαι υπερήφανος για αυτή την ομάδα που έχει κατακτήσει τόσους πολλούς τίτλους και έχει χτίσει τη δική της "αυτοκρατορία", προσφέροντας ωραίο μπάσκετ στους φίλους της».

Για το πού αφιερώνει το Κύπελλο: «Θέλω να αφιερώσω το Κύπελλο στο τρίτο μου παιδί που θα γεννηθεί σε μία εβδομάδα».

Για την εικόνα του τελικού και το «κλειδί» της νίκης: «Ηταν δύσκολο ματς από την αρχή μέχρι το τέλος. Το περιμέναμε. Αν και είχαμε συγκέντρωση στο ξεκίνημα, στη συνέχεια κάναμε λάθη, αλλά είχαμε υπομονή και ήμασταν καθοριστικοί στο φινάλε. Ηταν περίεργο ματς, από την άποψη ότι καλύφθηκαν οι διαφορές. Ομως στο τέλος πιέσαμε περισσότερο και… τέλος καλό όλα καλά. Κλειδί ήταν η άμυνα. Είναι το μεγάλο ατού της ομάδας μας. Καλή η επίθεση, αλλά χωρίς αυτή δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Ηταν το κλειδί, γιατί ο Ολυμπιακός σκόραρε μόνο 2 πόντους στα τελευταία 7 λεπτά».

Για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό που ακολουθούν: «Κάθε διοργάνωση είναι διαφορετική. Σίγουρα βοηθάει στον τομέα της ψυχολογίας και ανεβάζει την αυτοπεποίθησή μας, αλλά δεν νομίζω ότι παίζει περισσότερο ρόλο. Πλέον θα χαρούμε την κατάκτηση του Κυπέλλου για λίγες ώρες, γιατί έχουμε μπροστά μας την κρίσιμη σειρά με τη Μακάμπι, ενώ περιμένουμε να δούμε τι θέση θα πάρουμε εν όψει των πλέι οφ. Η σεζόν τώρα αρχίζει και πρέπει να έχουμε την ενέργεια που χρειάζεται».

ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v