Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χιόνια στην Αττική-Έκτακτο δελτίο καιρού

Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι-Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία-Αναλυτικά η πρόγνωση των μετεωρολόγων για τα επόμενα 24ωρα. (VIDEO)

  • Real.gr
Χιόνια στην Αττική-Έκτακτο δελτίο καιρού
Με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ κάνει λόγο για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες ωστόσο θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και στη συνέχεια θα εξασθενήσουν.

Ειδικότερα, για σήμερα Δευτέρα περιμένουμε ασθενείς βροχές οι οποίες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά. Στα πελάγη διατηρούνται οι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.



Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 8 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 6, στη Δυτική Ελλάδα από 2 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 9, στο Βόρειο Αιγαίο από 2 έως 6 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερό είναι το σκηνικό του καιρού στην Αττική ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με χιονόνερο έχει η Θεσσαλονίκη. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά - ημιορεινά. Εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.



Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη στην ανατολική και νότια Ελλάδα οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Ωστόσο, μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο και θα φτάσουν τα 8 και πιθανώς τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Την Τετάρτη στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Τις πρωινές όμως ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

Βελτίωση των καιρικών συνθηκών περιμένουμε από την Πέμπτη ενώ λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοανατολικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Γενικά αίθριο καιρό θα έχουμε την Παρασκευή με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και το Σάββατο με τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: ασθενείς και στο αιγαίο τοπικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε άνοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v