Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς σώθηκαν από τον Τιτανικό δύο κορυφαίοι τενίστες

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Ο ένας ακολουθούσε τον έρωτα της ζωής του... Ο άλλος το όνειρό του... Βρέθηκαν ένα βήμα από τον θάνατο τη βραδιά του τραγικού ναυαγίου. Κι όμως...

  • Real.gr
Πώς σώθηκαν από τον Τιτανικό δύο κορυφαίοι τενίστες
Σε έναν μήνα είναι η επέτειος του ναυαγίου του Τιτανικού κι όλο και περισσότερες ιστορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, αναμένεται και η προβολή της 3D ταινίας του Τιτανικού, ως φόρο τιμής στα θύματα του ναυαγίου. Σήμερα, έγινε γνωστή η ιστορία δύο κορυφαίων τενιστών, που είχαν επιβιβαστεί στον Τιτανικό κι όμως κατάφεραν να επιβιώσουν και να κατακτήσουν την κορυφή στο άθλημά τους.

Ο Richard Norris Williams και ο Karl Behr βρίσκονταν ήδη στο απόγειο της καριέρας τους όταν επιβιβάστηκαν στον θρυλικό πλοίο. Ο Behr ήταν 26 χρονών, απόφοιτος του Yale κι αποφάσισε να κάνει αυτό το ταξίδι «κυνηγώντας» τη γυναίκα που θα γινόταν η σύζυγός του, Helen Newsom. Μόλις το πλοίο χτύπησε στο παγόβουνο κι άρχισε να βυθίζεται, ο Behr είχε την ευκαιρία να διαφύγει νωρίς του κινδύνου καθώς επιβιβάστηκε στη σωστική λέμβο Νο5 μαζί με τη Newsom, στην οποία έκανε πρόταση γάμου εκείνη τη στιγμή. Το ζευγάρι παντρεύτηκε έναν χρόνο μετά, τον Μάρτιο του 1913. Ανάμεσα στο 1906-1915 ο τενίστας βρισκόταν στο αμερικανικό top ten επτά φορές, ενώ το 1914 κατέκτησε την Τρίτη θέση. Πέθανε το 1949 και εισήχθη στο Tennis Hall of Fame το 1969.



Από την άλλη, ο Richard Williams, ήταν μόλις 21 χρονών. Στο ταξίδι τον συνόδευε ο πατέρας του και πήγαινε στις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχει στο αμερικανικό πρωτάθλημα στο Νιούπορτ, λίγο πριν εισαχθεί στο Χάρβαρντ το 1912.  Ο πατέρας του σκοτώθηκε ακαριαία όταν μία από τις καμινάδες έπεσε πάνω του τη στιγμή που το πλοίο κοβόταν στα δύο. Εκείνος βυθίστηκε στα παγωμένα νερά, ωστόσο περισυνελέγη από το «RMS Carpathia», που διέσωσε πολλούς ναυαγούς το μοιραίο βράδυ.



Ένας γιατρός προσεφέρθη να του ακρωτηριάσει τα πληγωμένα παγωμένα του άκρα, αλλά ο νεαρός απέρριψε την πρόταση του γιατρού. Μήνες αργότερα ο Williams έφθασε στον ημιτελικό του Αμερικανικού Ανοικτού και κέρδισε το τουρνουά το 1914 και το 1916. Επίσης, κέρδισε το Γουίμπλεντον το 1920, ενώ το 1924 κατέκτησε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Το 1957 εισήχθη στο International Tennis Hall of Fame.

Αυτήν την εβδομάδα, η ιστορία των δύο ανδρών θα εκτίθεται μαζί με τα αναμνηστικά τους που κατείχε ο συλλέκτης Robert Fuller στο «The Pavilions of Harrogate Antiques & Fine Art Fair» στη Μεγάλη Βρετανία.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v