«Δεν υπερασπιζόμαστε το καθεστώς, αλλά το δίκαιο»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επέκρινε τον Σύρο πρόεδρο για τις "μεγάλες καθυστερήσεις" στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων

  • Real.gr
«Δεν υπερασπιζόμαστε το καθεστώς, αλλά το δίκαιο»
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επέκρινε σήμερα τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-'Ασαντ για τις "μεγάλες καθυστερήσεις" στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο των προσπαθειών για τερματισμό των συγκρούσεων.

"Το καθεστώς του προέδρου 'Ασαντ εισήγαγε θετικές μεταρρυθμίσεις που ανανεώνουν το σύστημα, κάνουν άνοιγμα στον πλουραλισμό, αλλά αυτό γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση", τόνισε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνεδρίασης στη Δούμα.

"Δυστυχώς, όλες οι συμβουλές μας δεν ακολουθήθηκαν από πράξεις την κατάλληλη στιγμή. Στόχος μας είναι να επιτευχθεί ειρήνη στη Συρία, να σωθούν ζωές, να αποφευχθεί μια θρησκευτική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή", υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός.

Ο Λαβρόφ τόνισε ότι η Μόσχα, σύμμαχος της Δαμασκού, δεν υπερασπίζεται το συριακό καθεστώς, "αλλά το δίκαιο".

"Είναι θέμα του λαού να αποφασίσει ποιος πρέπει να είναι στην εξουσία στη Συρία. Δεν υπερασπιζόμαστε το καθεστώς, αλλά το δίκαιο, το κυρίαρχο δικαίωμα των Σύρων να κάνουν οι ίδιοι την επιλογή τους με δημοκρατικό τρόπο", τόνισε ο Λαβρόφ σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

"Υποστηρίζουμε μια άμεση και συντονισμένη κατάπαυση του πυρός από όλες τις πλευρές υπό αμερόληπτο διεθνή έλεγχο", τόνισε ο Λαβρόφ επαναλαμβάνοντας τη θέση της Ρωσίας.

Ο Ρώσος υπουργός υποστήριξε ότι τα όπλα που πωλούνται στη Συρία από τη Ρωσία δε χρησιμοποιούνται κατά των πολιτών.

"Δεν πουλάμε στη Συρία όπλα που χρησιμοποιούνται κατά των διαδηλωτών, κατά των πολιτών. Είναι όπλα απαραίτητα για την εθνική άμυνα, την εθνική ασφάλεια", τόνισε.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v