Το σχέδιο της πρόκρισης

Ο Ολυμπιακός προκρίνεται στους 8 του Europa League και με ισοπαλία στη ρεβάνς με την Μέταλιστ, αλλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε ζήτησε νίκη από τους παίκτες του.

  • Real.gr
Το σχέδιο της πρόκρισης
Ο Ολυμπιακός προκρίνεται στους 8 του Europa League και με ισοπαλία στη ρεβάνς με την Μέταλιστ, αλλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε ζήτησε νίκη από τους παίκτες του. Τακτική και προετοιμασία εκ μέρους του προπονητή που έχει σημασία και σκοπό, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης.

Ο Βαλβέρδε πιστεύει ότι ο επαναληπτικός με τη Μέταλιστ θα είναι πιο δύσκολος σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στο Χάρκοβο. Ξέρει ο προπονητής του Ολυμπιακού ότι η ουκρανική ομάδα είναι αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της και περιμένει ότι η Μέταλιστ θα ρισκάρει από την αρχή για να ανατρέψει τα δεδομένα.

Το πλάνο του τεχνικού τιμ για το αυριανό παιχνίδι περιλαμβάνει, συνεπώς, τρόπους αντιμετώπισης της επιθετικότητας που θα δείξει ο αντίπαλος, μην έχοντας άλλα περιθώρια. Ο Ολυμπιακός έχει και το παράδειγμα της ρεβάνς με την Ρούμπιν Κάζάν, όταν πάλι είχε το προβάδισμα της εκτός έδρας νίκης, είχε προηγηθεί νωρίς στο Καραϊσκάκη, αλλά δεν ησύχασε μέχρι το τέλος και δεν έμπλεξε σε θρίλερ λόγω των αποκρούσεων του Ρόι Κάρολ.

Ο Βαλβέρδε ζητάει από τους παίκτες του να είναι παθιασμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Να προσέξουν πολύ κάθε φάση και κάθε εκδήλωση των τεχνικών αρετών που έχουν ατομικά οι λάτιν άσοι της Μέταλιστ, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται η πολύ γρήγορη και καλή ουκρανική ομάδα.

Αυτό που θέλει ο Ερνέστο είναι να μη δει την ομάδα να έχει στο μυαλό της πως θα προφυλάξει το πλεονέκτημα, αλλά να φροντίσει να το ενισχύσει. Θα πρέπει να περιμένουμε αύριο έναν συμπαγή Ολυμπιακό, με πολύ τρέξιμο και επιμέλεια στην αμυντική λειτουργία, όχι όμως διαφορετικό από το σύνηθες στιλ του. Την πίεση ψηλά, δηλαδή, τον έλεγχο του ρυθμού, την κατοχή της μπάλας, τη δημιουργία ευκαιριών από άξονα και πτέρυγες.

Ο Ολυμπιακός δεν θέλει επ' ουδενί μια εικόνα παιχνιδιού ανάλογη με το πρώτο ημίχρονο στο Χάρκοβο. Όταν οι Ουκρανοί είχαν πάρει το κέντρο, έπεφταν περισσότεροι και πιο γρήγορα στη μπάλα και μόνο λόγω της εξαιρετικής απόδοσης των αμυντικών του Ολυμπιακού σε εκείνο το κομμάτι του αγώνα δεν είχαν κάνει ευκαιρίες και δεν είχαν ανοίξει το σκορ. Κι αυτό είναι το πρώτο μέλημα του Βαλβέρδε: με τη βοήθεια του κόσμου και της έδρας, να μπει ο Ολυμπιακός για να πάρει το πάνω χέρι στη ρεβάνς, να μη δώσει ελπίδες κυριαρχίας στη Μέταλιστ και να της κόψει το βήχα ότι μπορεί να πιέσει και να ισοφαρίσει το γκολ του Φουστέρ...

Πριν από τον πρώτο αγώνα, ο Βαλβέρδε είχε πει ότι θα βλέπαμε ένα πολύ γρήγορο ματς. Λογικά το ίδιο θα συμβεί αύριο, αφού οι συγκεκριμένες ομάδες είναι μαθημένες σε ρυθμό και ταχύτητα. Το θέμα είναι να μπορέσει ο Ολυμπιακός να κοντρολάρει την εικόνα της αναμέτρησης και να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη του υπεροχή σε σχέση με την Μέταλιστ σε ένα στοιχείο: την πολύ καλύτερη άμυνα που διαθέτει από τον αντίπαλό του. Κι εδώ πιθανώς θα μετρήσουν περισσότερο οι αδυναμίες της Μέταλιστ στα μετόπισθεν, από τις ικανότητες του Ολυμπιακού κοντά στην περιοχή του Μέγιερι.

ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v