Συρία: Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν υπέρ του καθεστώτος

Δεκάδες χιλιάδες Σύριοι διαδηλώνουν σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας κατόπιν εκκλήσεως του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, με την ευκαιρία της πρώτης επετείου της λαϊκής εξέγερσης που καταπνίγεται στο αίμα.

  • Real.gr
Συρία: Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν υπέρ του καθεστώτος
Δεκάδες χιλιάδες Σύριοι διαδηλώνουν σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας κατόπιν εκκλήσεως του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, με την ευκαιρία της πρώτης επετείου της λαϊκής εξέγερσης που καταπνίγεται στο αίμα.

Η επίσημη συριακή τηλεόραση έδειξε εικόνες δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που κρατούσαν φωτογραφίες του προέδρου Άσαντ στην πλατεία των Ομεϊάδων στη Δαμασκό και στις κεντρικές πλατείες στο Χαλέπι (βόρεια), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Λαττάκεια (βορειοδυτικά), τη Σουέιντα (νότια) και την Χάσακα (βορειοανατολικά).

Πρόκειται για πόλεις όπου η αμφισβήτηση δεν έχει πάρει μεγάλη έκταση, σε σύγκριση με άλλες συριακές περιφέρειες όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις εντείνουν την επίθεσή τους.

Οι αρχές κάλεσαν σε μια "παγκόσμια πορεία για τη Συρία" σε σελίδα του Facebook με τίτλο "Likes for Syria", η οποία συγκεντρώνει πάνω από 12.800 "φίλους". Δημιουργήθηκε στις 4 Μαρτίου 2012 για να αντισταθμίσει την κεντρική σελίδα των αντικαθεστωτικών "The Syrian revolution 2011" (πάνω από 422.200 "φίλοι").

"Έπειτα από ένα χρόνο πίεσης επί της Συρίας, θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας: 'Αφήστε ήσυχη τη Συρία'", δήλωσε μια γυναίκα που έδωσε συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης κάλεσαν του Σύρους να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις υποστήριξης του καθεστώτος "για τις ζωές που χάθηκαν στη μάχη για τη Συρία".



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v