Συνάντηση Παπαδήμου με Σαμαρά

Με τον Αντώνη Σαμαρά συνεχίζει τον κύκλο των συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργό Λουκάς Παπαδήμος. Ακολουθούν συναντήσεις με Αλέκα, Τσίπρα και Καρατζαφέρη.

  • Real.gr
Συνάντηση Παπαδήμου με Σαμαρά
Με τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά συνεχίζει τον κύκλο των συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ώστε να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία των εκλογών, αλλά και ο τρόπος διεξαγωγής της πολιτικής αντιπαράθεσης κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο Λουκάς Παπαδήμος, που συναντήθηκε χθες με το νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, θα δεχθεί τον Αντώνη Σαμαρά στις 7 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συναντηθεί και με τους αρχηγούς των άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων, την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η Βουλή θα διαλυθεί μεταξύ 6 και 10 Απριλίου. Αν διαλυθεί στις 6, όπως και επιδιώκεται, οι κάλπες θα στηθούν στις 29 Απριλίου, διαφορετικά στις 6 Μαΐου, με ελάχιστες πιθανότητες για την 13η Μαΐου.

Ο Τ. Γιαννίτσης

Ο Τάσος Γιαννίτσης, πολιτικό Αlter ego του Λ. Παπαδήμου, θεωρείται το φαβορί προκειμένου να διαδεχθεί στο υπουργείο Οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εφόσον όμως το Μέγαρο Μαξίμου καταλήξει στον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος πρέπει να είναι υπηρεσιακό πρόσωπο λόγω των εκλογών. Ενδιαφέρον έχει αν στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΝΔ θα αποφασιστεί η αντικατάσταση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή ή εάν θα τεθεί θέμα αλλαγής και του υπουργού Δικαιοσύνης με υπηρεσιακό πρόσωπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v