Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ομπάμα στη Νότια Κορέα

Τη Νότια Κορέα επισκέπτεται ο αμερικανός πρόεδρος την ώρα που η ένταση στην περιοχή αυξάνεται, ενόψει της αναγγελθείσας εκτόξευσης πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

  • Real.gr
Ο Ομπάμα στη Νότια Κορέα
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ξεκίνησε επίσκεψη στη Νότια Κορέα, εν μέσω της αυξανόμενης έντασης στην περιοχή ενόψει της σχεδιαζόμενης εκτόξευσης πυραύλου από τη Βόρεια Βόρεια.

Ο Μπάρακ Ομπάμα προγραμματίζεται να επισκεφθεί την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ανάμεσα στα δυο κορεατικά κράτη πριν ξεκινήσει τις συνομιλίες στη Σεούλ.

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την ανησυχία ότι η εκτόξευση πυραύλου που προβλέπεται για τον Απρίλιο είναι ένα πρόσχημα για πυραυλική δοκιμή. Η Πιονγιάνγκ δηλώνει ότι θέλει να θέσει δορυφόρο σε τροχιά.

Τη Δευτέρα, ο κ. Ομπάμα θα παραστεί σε σύνοδο κορυφής στη Σεούλ για την ασφάλεια. Στη Σύνοδο θα παραστούν ηγέτες από περισσότερα από 50 έθνη. Βασικός της στόχος θα την πρόληψη εγκληματικών ή ένοπλων ομάδων από την απόκτηση πυρηνικών όπλων.

Το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ δεν είναι επίσημα στην ημερήσια διάταξη. Όμως Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν καταστήσει σαφές ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα συζητήσει τα προγράμματα της Βόρειας Κορέας και του Ιράν σε διμερείς συναντήσεις με τους προέδρους της Κίνας και της Ρωσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βόρεια Κορέα δεν λαμβάνει μέρος στη σύνοδο κορυφής.


ΠΗΓΗ: BBC

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v