Τηλεφωνική επικοινωνία με Βενιζέλο και Σαμαρά προγραμματίζει ο Παπαδήμος

Οι προεκλογικές σκοπιμότητες δημιουργούν σημάδια αποσύνθεσης στην κυβέρνηση.

  • Real.gr
Τηλεφωνική επικοινωνία με Βενιζέλο και Σαμαρά προγραμματίζει ο Παπαδήμος
Οι προεκλογικές σκοπιμότητες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δημιουργούν συνθήκες αποσύνθεσης της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να προγραμματίζει επικοινωνία με Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός είχε μακρά συνάντηση με τον νέο υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, ενόψει και της συμμετοχής του σήμερα και αύριο στο Eurogroup. Κύριο θέμα ο τρόπος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά και η αποσαφήνιση όλων των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας που απομένουν έως τις κάλπες της 6ης Μαΐου.

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, δεν ανησυχεί μόνο για τη μη ψήφιση γενικότερων νομοσχεδίων, αλλά και για την τύχη των δυο πολυνομοσχεδίων η ψήφιση των οποίων απορρέει από το Μνημόνιο και για τα οποία έχουν συμφωνήσει και ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ήδη, κυρίως στο γαλάζιο στρατόπεδο, εγείρονται για τα νομοσχέδια αυτά από σοβαρές επιφυλάξεις μέχρι ανοιχτές διαφωνίες, ενώ τυχόν μη υπερψήφιση των νομοσχεδίων ίσως δημιουργήσει εμπλοκή και στην ημερομηνία των εκλογών, η οποία φέρεται να έχει «κλειδώσει» για τις 6 Μαΐου. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες, τα συμπτώματα δυσλειτουργίας της κυβέρνησης αρχίζουν να προκαλούν έντονη δυσφορία, με τις κατηγορίες για «ραθυμία» και «πολιτική απροθυμία» του ελληνικού πολιτικού συστήματος έναντι των υποχρεώσεων που ανέλαβε, να είναι προ των πυλών. Ο δε πρωθυπουργός έχει και προσωπικούς λόγους για μια ομαλή λειτουργία της κυβέρνησης κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς δεν επιθυμεί να απολέσει πολιτικό κεφάλαιο εξ αιτίας αυτού του λόγου, πολύ περισσότερο που δεν εγκαταλείπει τις πιθανότητές του για κορυφαίο πολιτικό ρόλο και την επομένη ημέρα των εκλογών.

Την ευθύνη συντονισμού της κυβέρνησης και κυρίως της Βουλής διαθέτει εκ της θέσεώς του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος.

Ωστόσο, τις αμέσως προσεχείς ημέρες ο πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να ζητήσει τη στήριξή τους για την τελευταία φάση της «ειδικού σκοπού» κυβέρνησής του και για ομαλή πορεία κατά την προεκλογική περίοδο. Άλλωστε τυχόν αρρυθμίες του κρατικού μηχανισμού το διάστημα έως τις κάλπες, η χώρα θα το πληρώσει με επιπρόσθετα μέτρα που θα επιβληθούν στη νέα κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v