Απογοητευμένοι οι Σύριοι από τον Αραβικό κόσμο

Διαδηλώσεις κατά της "απραξίας" των αραβικών χωρών , μία ημέρα μετά την αραβική σύνοδο η οποία αρκέστηκε στο να καλέσει την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση σε διάλογο

  • Real.gr
Απογοητευμένοι οι Σύριοι από τον Αραβικό κόσμο
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε πολλές περιοχές της Συρίας για να καταγγείλουν "την απραξία" των αραβικών χωρών απέναντι στην αιματηρή καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, μία ημέρα μετά την αραβική σύνοδο η οποία αρκέστηκε στο να καλέσει την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση σε διάλογο.

"Οι μουσουλμάνοι και οι Άραβες μας εγκατέλειψαν  αλλά ο Θεός είναι μαζί μας και η αποφασιστικότητά μας θα μας φέρει τη νίκη", αναφέρεται στην ιστοσελίδα The Syrian Revolution 2011 που καλεί τους Σύρους, όπως κάθε Παρασκευή εδώ και ένα χρόνο, να διαδηλώσουν κατά του καθεστώτος του Άσαντ.

Στην πρωτεύουσα Δαμασκό, δεκάδες άνθρωποι αψήφησαν τις δυνάμεις ασφαλείας και βγήκαν στους δρόμους στις συνοικίες Καμπούν , Κάφα Σούσε, Χάτζαρ αλ Άσουαντ και τη Ντούμα όπου η αστυνομία χρησιμοποίησε πραγματικά πυρά για να διαλύσει τη συγκέντρωση.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες π΄λοεις που βρίσκονται υπό στρατιωτικό κλοιό. Εκατοντάδες απογοητευμένοι Σύριοι αψήφισαν τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας και βγήκαν στους δρόμους στις πόλεις Ντέιρ Εζόρ και Χαλέπι. Τουλάχιστον 11 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα σε επιχειρήσεις καταστολής του κινήματος αμφισβήτησης κατά του Άσαντ από τον στρατό, και σε βομβαρδισμούς πόλεων

Οι άραβες ηγέτες, που πραγματοποίησαν χθες σύνοδο κορυφής στη Βαγδάτη, απέφυγαν να καλέσουν τον πρόεδρο Άσαντ να παραιτηθεί και να υποστηρίξουν τον εξοπλισμό των ανταρτών, ενώ στο παρελθόν είχαν υποβάλει στον ΟΗΕ σχέδιο που προέβλεπε τη μεταβίβαση των καθηκόντων του αρχηγού του κράτους στον αντιπρόεδρό του.

Η καταστολή συνεχίζεται παρά την έγκριση από τον Μπασάρ αλ-'Ασαντ του σχεδίου του διεθνούς απεσταλμένου Κόφι 'Αναν για έξοδο από την κρίση. 'Ομως, ο Άσαντ θεωρεί ότι η επιτυχία του σχεδίου εξαρτάται από τον τερματισμό των βιαιοτήτων που διαπράττουν κατά την άποψή του "τρομοκρατικές ομάδες".


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v