Ταύρος μαινόμενος ο... Γιούνκερ

Πυρ και μανία έγινε με την υπουργό Οικονομικών της Αυστρίας ο πρόεδρος του Eurogroup.

  • Real.gr
Ταύρος μαινόμενος ο... Γιούνκερ
Πυρ και μανία με την υπουργό Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ έγινε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που έφτασε στο σημείο να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου μετά την σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στην Κοπεγχάγη.

Αιτία; Η Μαρία Φέκτερ ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την απόφαση των υπουργών Οικονομικών να ενισχύσουν στα 800 δισεκατομμύρια τους πόρους του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, ενώ συνήθως τις αποφάσεις της συνόδου ανακοινώνει ο πρόεδρος του Eurogroup.

Μόλις το έμαθε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διέκοψε οργισμένος μία σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα αποφασιζόταν ποιος θα αναλάβει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αλλά και ποιος θα είναι ο διάδοχός του.

Ο πρόεδρος του Eurogroup βγήκε μαινόμενος από την αίθουσα και δήλωσε: «Δεν είναι δυνατό να λάβουμε απόφαση. Η απόφαση θα καθυστερήσει μέχρι τα μέσα Απριλίου».

«Δεν υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου γιατί η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε τις αποφάσεις» είπε στους δημοσιογράφους ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την ώρα που περίμενε να πάρει το ασανσέρ για να πάει στο δωμάτιό του.

Πάντως η Αυστριακή υπουργός στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από τον Γιούνκερ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v