Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε Σύρους αξιωματούχους

Την επιβολή κυρώσεων εναντίον υψηλόβαθμων αξιωματούχων του καθεστώτος Άσαντ ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ την ώρα που στη Συρία συνεχίζεται η αιματοχυσία.

  • Real.gr
Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε Σύρους αξιωματούχους
Τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε διάφορα επεισόδια βίας στη Συρία, σύμφωνα με ακτιβιστές, ενώ την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων εναντίον του Σύρου υπουργού Άμυνας και δύο υψηλόβαθμων αξιωματικών του συριακού στρατού.

Οι 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εξεγερμένες επαρχίες στην κεντρική, βόρεια και νότια Συρία, σύμφωνα με τους ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης.

«Οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν κυρίως στην Χομς, την Ιντλίμπ και σε περιοχές στα προάστια της Δαμασκού», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι αντιπολιτευόμενες Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού.

Κυρώσεις

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι κυρώσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αφορούν στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων που μπορεί να έχουν στις ΗΠΑ ο Σύρος υπουργός Άμυνας Νταγούντ Ρατζίχα, ο υπαρχηγός του γενικού επιτελείου του στρατού Μούνιρ Αντάνοφ και ο επικεφαλής της προεδρικής ασφάλειας Ζουχάιρ Σάλις και στην απαγόρευση στους Αμερικανούς πολίτες να έχουν οποιαδήποτε επαφή μαζί τους.

Η αμερικανική κυβέρνηση σημείωσε ότι η επιβολή των κυρώσεων αποσκοπεί να δείξει τη δέσμευση των ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό του συριακού λαού κατά της χρήσης βίας.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες καταδικάζουν την πολύ βίαιη καταστολή της αντιπολίτευσης από το συριακό καθεστώς, επέβαλαν τον Απρίλιο του 2011, ταυτοχρόνως με την ΕΕ, τις πρώτες οικονομικές τους κυρώσεις κατά του καθεστώτος και των αξιωματούχων του. Έκτοτε η Ουάσινγκτον επεκτείνει τις κυρώσεις της σταδιακά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v