«Δεν μας αρκεί μόνο η πρόκριση»!

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δήλωσε ότι η ομάδα του Ολυμπιακού της φετινής σεζόν είναι από τις αγαπημένες του

  • Real.gr
«Δεν μας αρκεί μόνο η πρόκριση»!
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δήλωσε ότι η ομάδα του Ολυμπιακού της φετινής σεζόν είναι από τις αγαπημένες του και τόνισε ότι: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι μόνο με την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ». Είπε, επίσης, ότι ο Ντόρσι έμεινε εκτός δωδεκάδας με δική του απόφαση.

«Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι ότι μετά το κακό ξεκίνημα, συνήλθαμε», ήταν το πρώτο σχόλιο του προπονητή των «ερυθρολεύκων». «Οι παίκτες έγιναν ένα και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας για την υποστήριξη τους».

«Προκριθήκαμε δίκαια στο Φάιναλ Φορ», συνέχισε ο «Ντούντα» και τόνισε ότι: «Το τέταρτο ματς ήταν διαφορετικό από τα προηγούμενα. Περίμενα ότι η Σιένα θα εμφανιστεί συγκεντρωμένη και ότι θα παίξουνε με δύο πόιντ γκαρντ, τους Μακ Κάλεμπ, Ζήση. Δεν ξέρω εάν αποφάσισαν να παίξουν με δύο ψηλούς, τους Λαβρινόβιτς, Άντερσεν, λόγω της απώλειας του Ντόρσι, ο οποίος έμεινε εκτός λόγω καθαρού αντιαθλητικού φάουλ. Και θα επιμείνω σε αυτό. Ήταν καθαρό αντιαθλητικό φάουλ».

«Η Σιένα ήταν πολύ καλή και εύστοχη σε δίποντα και τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο», παρατήρησε ο Ίβκοβιτς. «Πρώτη φορά είχαν τόσο υψηλό ποσοστό από το τρίποντο. Όπως εξελίχθηκε το πρώτο μέρος, είχαμε πολύ καλό αποτέλεσμα, καθώς βρεθήκαμε μόνο με ένα πόντο πίσω στο σκορ. Στην ανάπαυλα στα αποδυτήρια ζήτησα από τους παίκτες να μην φύγει η Σιένα στο σκορ».

«Θα μπορούσαμε νωρίτερα»

«Στο τελευταίο δεκάλεπτο ανεβάσαμε πολύ τον ρυθμό, είχαμε καλό έλεγχο, θα μπορούσαμε να τελειώσουμε νωρίτερα τον αγώνα, αν δεν κάναμε λάθη», επισήμανε ο προπονητής του Ολυμπιακού. «Αν συγκρίνουμε σε σχέση με την ομάδα της περασμένης σεζόν, κάναμε φέτος στην σειρά των πλέι οφ λιγότερα λάθη, περισσότερες ασίστ και επιθετικά ριμπάουντ».

«Εγώ αποφάσισα να μην παίξει ο Ντόρσι»

«Το ιατρικό τιμ προσπάθησε να παίξει ο Ντόρσι, αλλά εγώ αποφάσισα να μην παίξει, γιατί είχε πονοκέφαλο και για ανθρώπινους λόγους», εξήγησε ο Ίβκοβιτς. «Ήταν ταλαιπωρημένος από την μαγνητική, που έκανε και πάρα το «ΟΚ» των γιατρών δεν τον έβαλα στην δωδεκάδα. Ο Βασιλόπουλος δεν ήταν έτοιμος να παίξει με μόνο μια προπόνηση».

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και συγκινητική αφιέρωση

«Είναι συγκινητικό ότι μετά το τέλος της αναμέτρησης κατέβηκε για συγχαρητήρια ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος», είπε ακολούθως ο «Ντούντα». «Του υποσχέθηκα ότι θα πάμε στο Πατριαρχείο. Θέλω να αφιερώσω την πρόκριση στον κουμπάρο μου Τάσα, που ήταν πάντα κοντά στον Ολυμπιακό και πρόλαβε μόνο να δει τον πρώτο αγώνα της σειράς με αντίπαλο την Σιένα».

«Αυτή η ομάδα είναι από τις αγαπημένες στην καριέρα μου», υπογράμμισε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων». «Στην αρχή της σεζόν ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση, γιατί έπρεπε να δώσω κουράγιο στην διοίκηση, που ήταν έτοιμη να τα παρατήσει. Το μόνο, που υποσχέθηκα ήταν ότι με αυτή την ομάδα θα απολαύσουμε μπάσκετ».

«Ο χρόνος δούλεψε υπέρ μας», επισήμανε ο Ίβκοβιτς. «Είχα πει ότι εάν προκριθούμε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, θα είναι μεγάλη επιτυχία». Στην συνέχεια ο κόουτς του Ολυμπιακού αποκάλυψε ότι: «Είπα στους παίκτες μου στα αποδυτήρια ότι πρέπει να συνεχίσουμε. Να δουλέψουμε σκληρά και δυνατά. Δεν έχουμε πίεση και δεν πρέπει να ευχαριστηθούμε μόνο με την πρόκριση».

«Μεγάλα περιθώρια βελτίωσης»

«Έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης», σημείωσε ο «Ντούντα». «Σήμερα παίξαμε χωρίς τον Ντόρσι, τον παίκτη, που μας άλλαξε «πρόσωπο» και πετύχαμε να προκριθούμε απέναντι σε μια τόσο έμπειρη ομάδα».

Ο Ίβκοβιτς ζήτησε συγνώμη από δημοσιογράφο, που διαμαρτυρήθηκε ότι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» αποπειράθηκαν να του κλέψουν την κάμερα και τόνισε ότι προσπάθησε να προστατέψει τους παίκτες και τους προπονητές της Σιένα μετά το τέλος της αναμέτρησης, όταν φίλοι του Ολυμπιακού μπήκαν στο παρκέ.

ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v