Πιείτε και μετά φάτε το δοχείο!

Σε λίγα χρόνια θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τον χυμό ή το αναψυκτικό μας και στη συνέχεια να καταβροχθίζουμε τη συσκευασία του σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές.

  • Real.gr
Πιείτε και μετά φάτε το δοχείο!
Σε λίγα χρόνια θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τον χυμό ή το αναψυκτικό μας και στη συνέχεια να καταβροχθίζουμε τη συσκευασία του, υποστηρίζουν τώρα αμερικανοί ερευνητές από το Ινστιτούτο Wyss του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Οι ειδικοί ανέπτυξαν τα WikiCells, ένα είδος βρώσιμης σκληρής «μεμβράνης» που προέκυψε από τον συνδυασμό πολυμερούς υλικού και σωματιδίων τροφίμων. Κατάφεραν μάλιστα να κλείσουν μέσα σε αυτήν διάφορα υγρά.

Συγκεκριμένα, έφτιαξαν μεμβράνη με γεύση πορτοκαλιού, τομάτας και σταφυλιού, μέσα στην οποία έκλεισαν χυμό πορτοκαλιού, σούπα γκασπάτσο και κρασί αντίστοιχα.

Μέχρι στιγμής μπορεί να μην έχουν φτάσει σε επίπεδο παρασκευής μιας φιάλης που θα μπορούσε μελλοντικά να φιλοξενεί αναψυκτικά και άλλα ροφήματα, ωστόσο οι επιστήμονες εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι και σκοπεύουν σύντομα να δημιουργήσουν ένα πρότυπο βρώσιμου μπουκαλιού.

Πηγή: tovima

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v