Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 15 νεκροί στις χθεσινές επιθέσεις

Περισσότεροι από 15 νεκρούς και 100 τραυματίες, σε τρεις από τις αιματηρότερες επιθέσεις θρησκευτικής βίας  των τελευταίων πέντε ετών στον μουσουλμανικό νότο της Ταϊλάνδης

  • Real.gr
Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 15 νεκροί στις χθεσινές επιθέσεις
Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν χθες από τρεις εκρήξεις βομβών σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του μουσουλμανικού νότου της Ταϊλάνδης, όπου συνεχίζεται μια ένοπλη αυτονομιστική εξέγερση, σύμφωνα με την αστυνομία και τοπικούς αξιωματούχους.

Πρόκειται για τρεις από τις αιματηρότερες των τελευταίων πέντε ετών και υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς οι 10 από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν σε μια πολυάσχολη περιοχή της πόλης Γιάλα το μεσημέρι . Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο και δύο μοτοσικλέτες και - εκτός από τις ανθρώπινες απώλειες - προκάλεσαν ζημιές σε πάνω από 10 κτίρια, τα οποία τυλίχτηκαν στις φλόγες .

Εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης στην επαρχία Πατάνι, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να τραυματιστεί, και Σόνγκλα, όπου αξιωματούχοι είπαν ότι σημειώθηκε ανάφλεξη λόγω διαρροής φυσικού αερίου αλλά ταϊλανδικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι εξερράγη βόμβα. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 28 εισήχθησαν σε νοσοκομείο, σύμφωνα με το Χατ Γιάι, κυβερνήτη της ομώνυμης επαρχίας.

Προς το παρόν καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις .

Πάνω από 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο λεγόμενο βαθύ νότο της Ταϊλάνδης από το 2004. Η περιοχή, στα σύνορα με την Μαλαισία, που αποτελείται από τις επαρχίες Γιάλα, Πατάνι και Ναρατιβάτ, αποτελούσε αυτόνομο μουσουλμανικό σουλτανάτο ως την προσάρτησή του από την Μπανγκόκ το 1909.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v