Καναδάς: Απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων – Προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα

Μια παράξενη εικόνα παρουσιάζει η αγορά εργασίας του Καναδά . Από τη μία έχουν εξαγγελθεί περικοπές 19.200 θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα ενώ τον Μάρτιο άνοιξαν κέρδισε 82.000 νέες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα .

  • Real.gr
Καναδάς: Απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων – Προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα
 Μια παράξενη εικόνα παρουσιάζει η αγορά εργασίας του Καναδά . Από τη μία έχουν εξαγγελθεί περικοπές 19.200 θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα ενώ την ίδια ώρα - σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας - τον Μάρτιο άνοιξαν κέρδισε 82.000 νέες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα .

Μία εβδομάδα μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού στο καναδικό κοινοβούλιο, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναγγέλθηκαν 1.100 απολύσεις σε πόστα ανά τις στρατιωτικές βάσεις σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο περιορισμού των δαπανών του υπουργείου κατά 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τουλάχιστον 840 θέσεις θα πρέπει να κοπούν από τη Δημόσια Υγεία του Καναδά, ενώ το Επαγγελματικό Ινστιτούτο Δημοσίων Υπηρεσιών θα περιορίσει κατά 400 τους υπαλλήλους του.

Επίσης, στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CBC, έχουν αναγγελθεί απολύσεις 650 επαγγελματιών, με τους 400 να φεύγουν αυτή τη χρονιά..

Ογδόντα δύο χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Αισιοδοξία έχουν φέρει τα νέα για την αγορά εργασίας του Καναδά, που κέρδισε 82.000 νέες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των θέσεων εργασίας ήταν σχεδόν οκτώ φορές μεγαλύτερος από ό,τι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι, με αποτέλεσμα να πέσει το ποσοστό ανεργίας κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, στο 7,2%.

Οι λόγοι για αισιοδοξία είναι βάσιμοι, αφού αυτήν τη φορά η αύξηση των θέσεων εργασίας δεν θα αποδειχθεί περιστασιακή.

Ακόμη και οι νέοι εργαζόμενοι από 15- 24 ετών είδαν 39.000 νέες θέσεις εργασίας, γεγονός που έριξε την ανεργία σ΄ αυτή την ηλικιακή κατηγορία με ρυθμό 13,9%.

Η πλειονότητα των νέων θέσεων εργασίας παρουσιάστηκε στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του Καναδά, καθώς το Οντάριο πρόσθεσε 46.000 θέσεις, ενώ το Κεμπέκ πρόσθεσε 36.000 νέες δουλειές. Και οι δύο επαρχίες είχαν πληγεί από την ύφεση, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες απώλειες ο τομέας της βιομηχανίας τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v