Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο λουτρό αίματος στη Συρία

Τουλάχιστον 29 Σύροι σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε ένοπλες συμπλοκές στη Συρία μεταξύ των αντιφρονούντων και των στρατιωτικών δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ.

  • Real.gr
Νέο λουτρό αίματος στη Συρία
Σε τουλάχιστον 29 ανήλθαν οι νεκροί την Παρασκευή από τις βίαιες αναταραχές στη Συρία.11 από αυτούς σκοτώθηκαν στην περιοχή της Χομς, στο κεντρικό τμήμα της χώρας και άλλοι τόσοι στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες αντιπολιτευόμενοι πραγματοποίησαν νέες διαδηλώσεις, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο στρατός βομβάρδισε συνοικίες στη Χομς και μάχες ξέσπασαν στη Ραστάν, η οποία βρίσκεται βορειότερα. Στην ίδια περιοχή, μέλη φιλοκαθεστωτικών πολιτοφυλακών σκότωσαν δύο γυναίκες στο χωριό αλ Τίμπα και ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ λιποτακτών αυτού του χωριού και ενόπλων ανδρών που είναι πιστοί στο καθεστώς από τα χωριά Αλ Κάμπου και Σνιγέ, σύμφωνα με το παρατηρητήριο.

Στην περιοχή της Δαμασκού, κατοικημένες συνοικίες της Ζαμπάντανι και της Ντούμα βομβαρδίστηκαν, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον μίας γυναίκας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Επίσης στην Ντμέιρ, η οποία βρίσκεται βόρεια της συριακής πρωτεύουσας, βίαιες μάχες σημειώθηκαν ανάμεσα σε λιποτάκτες και κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες επιτέθηκαν στην πόλη αυτή. Ένα όχημα που μετέφερε στρατιώτες καταστράφηκε και τουλάχιστον ένας στρατιώτης σκοτώθηκε, σύμφωνα με το παρατηρητήριο.

Οι ακτιβιστές ανακοίνωσαν «μαζική ανάπτυξη πρακτόρων της ασφάλειας, η οποία αποσκοπούσε κυρίως στην παρεμπόδιση των διαδηλώσεων» στην Μουανταμίγια, στην επαρχία της Δαμασκού, όπου έχουν τοποθετηθεί ελεύθεροι σκοπευτές στα κτίρια, όπως και στην πλατεία Άσι στην Χάμα, όπου πραγματοποιούνται συνήθως διαδηλώσεις.

Ταυτοχρόνως οι δυνάμεις της τάξης πραγματοποίησαν έρευνες σε σπίτια στα προάστια της Δαμασκού, έπειτα από μια νύχτα μαχών με λιποτάκτες, οι οποίοι σκότωσαν τρεις στρατιώτες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Παρά την ισχυρή ανάπτυξη δυνάμεων της τάξης, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα με αίτημα τον εξοπλισμό των λιποτακτών που αγωνίζονται κατά του καθεστώτος.

Πορείες έγιναν στη Δαμασκό και σε πολλές πόλεις της χώρας, σύμφωνα με ακτιβιστές, ενώ στο Χαλέπι πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με τους ίδιους, 32 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v