Στη Ρωσία ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών

Τη Μόσχα θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ Μουάλεμ για συνομιλίες σχετικά με την κρίση στη Συρία και τις διμερείς σχέσεις.

  • Real.gr
Στη Ρωσία ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών
Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ Μουάλεμ, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί τη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα, θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, για την κρίση στη Συρία και τις διμερείς σχέσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Μουάλεμ αναμένεται την Δευτέρα στη Ρωσία και η συνάντησή του με τον κ. Λαβρόφ έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, 10 Απριλίου, αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά θέματα, κυρίως για την εξέλιξη της δύσκολης κατάστασης στη Συρία», διευκρινίζει η ίδια πηγή.

«Ζητήματα που αφορούν τη μελλοντική ανάπτυξη των σχέσεων Ρωσίας-Συρίας, που παραδοσιακά είναι φιλικές και πολύπλευρες, θα αποτελέσουν αντικείμενο των συνομιλιών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Μόσχα πάντως υποστήριξε την Πέμπτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την διακήρυξη που εγκρίθηκε ομόφωνα, και ζητεί από τη Δαμασκό να σταματήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις έως τις 10 Απριλίου και από τη συριακή αντιπολίτευση να κάνει το ίδιο μέσα σε 48 ώρες.

«Η αντικειμενική και ισορροπημένη θέση» της Ρωσίας προκαλεί «μια αναγνώριση και βαθύ σεβασμό» από το συριακό καθεστώς, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v