Βρέθηκε λύση για την εξέδρα άνλησης αερίου στη βόρεια θάλασσα

Οι ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι είναι δυνατή παρέμβαση για να σταματήσει η διαρροή αερίου στην εξέδρα της Total.

  • Real.gr
Βρέθηκε λύση για την εξέδρα άνλησης αερίου στη βόρεια θάλασσα
Οι ειδικοί που είχαν μεταβεί με ελικόπτερο στην εξέδρα άντλησης φυσικού αερίου της εταιρείας Total που είχε εκκενωθεί στις 25 Μαρτίου, επιβεβαίωσαν ότι είναι δυνατόν να γίνει μια παρέμβαση ώστε να σταματήσει η διαρροή αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε χθες ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός.

«Η αναγνωριστική αποστολή στην εξέδρα Elgin από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της Total και μια ιδιωτική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι προετοιμασίες ώστε να γίνει μια παρέμβαση για να σταματήσει η διαρροή μπορούν να συνεχιστούν όπως προβλεπόταν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι εμπειρογνώμονες - τρεις υπάλληλοι της Total και πέντε ειδικοί της αμερικανικής εταιρείας Wild Well Control - έμειναν στην εξέδρα επί τέσσερις ώρες και δεν εντόπισαν αέριο στα τεχνικά μέρη της.

Δεν παρατηρήθηκε επίσης καμία μεταβολή στις εγκαταστάσεις και γενικά στην ασφάλεια του χώρου αφότου εγκαταλείφθηκε η εξέδρα. Οι ειδικοί θα επιστρέψουν στην εξέδρα «τις επόμενες ημέρες ώστε να ολοκληρώσουν την επιθεώρηση και να τελειοποιήσουν τα λεπτομερή σχέδια παρέμβασης» για την επίλυση του προβλήματος.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v