Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με σκουπίδια ξεκινάει η Μ. Εβδομάδα

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. 24Ωρη απεργία στους ΧΥΤΑ όλης της χώρας την Μ. Δευτέρα.

  • Real.gr
Με σκουπίδια ξεκινάει η Μ. Εβδομάδα
Αποχή των εργαζομένων στους ΧΥΤΑ όλης της χώρας το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Απριλίου καθώς και την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για τη Δευτέρα 9 Απριλίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο σχέδιο νόμου που ρυθμίζει θέματα των ΟΤΑ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, εν όψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου με θέμα «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ». Όπως επισημαίνει, με διαδοχικές τροπολογίες στο σχέδιο Νόμου , αναδεικνύεται η πρόθεση της συγκυβέρνησης να μετατραπούν και να λειτουργούν οι ΦΟ.Δ.Σ.Α. (Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) ως Ανώνυμες Εταιρείες. Αυτό, όπως υπογραμμίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ «προαναγγέλλει ουσιαστικά τις απολύσεις εργαζομένων στους Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας».

Συγκεκριμένα η εκτελεστική επιτροπή, αποφάσισε:

- Αποχή των εργαζομένων στους Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας το Σάββατο και την Κυριακή 7 και 8 Απριλίου 2012
- Προκήρυξη 24ωρης απεργίας για τους εργαζόμενους στους Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας τη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012
- Στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του ωραρίου της κάθε βάρδιας για όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. όλης της χώρας την Δευτέρας 9 Απριλίου

Στην σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι αναφέρουν:
«Με διαδοχικές τροπολογίες στο σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» που αφορούν στο Νομικό καθεστώς λειτουργίας των ΦΟ.Δ.Σ.Α. γίνεται ολοφάνερη η πρόθεση της συγκυβέρνησης να μετατραπούν και να λειτουργούν οι ΦΟ.Δ.Σ.Α. ως Ανώνυμες Εταιρείες. Γεγονός που προαναγγέλλει ουσιαστικά τις απολύσεις εργαζομένων στους Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας. Οι «αμαρτωλές τροπολογίες» αποδεικνύεται πως εξυπηρετούν την προώθηση των μεγάλων επιχειρηματικών - εργολαβικών συμφερόντων που λυμαίνονται την διαχείριση των απορριμμάτων αποβλέποντας σε «τρελά κέρδη» και μάλιστα σε μία περίοδο πρωτοφανής οικονομικής κρίσης».

Όπως λένε, θα μαζεύουν τα σκουπίδια από τους δρόμους μέχρι να γεμίσουν τα απορριμματοφόρα και στη συνέχεια θα σταματήσουν. Κάτι που αν συμβεί, οι δρόμοι, τις ημέρες των εορτών του Πάσχα, θα γεμίσουν για μία ακόμη φορά με σκουπίδια.

Έκλεισε ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Κλειστός παραμένει από χθες μεσάνυχτα ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή της Μαυροράχης λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι θα εξετάσουν σήμερα το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο