Μέσι και Μπαρτσελόνα σπάνε όλα τα ρεκόρ

Ο Αργεντίνος άσσος Λιονέλ Μέσι και η ομάδα του η Μπαρτσελόνα έχουν βαλθεί φέτος να καταρρίψουν ό, τι ρεκόρ υπάρχει!

  • Real.gr
Μέσι και Μπαρτσελόνα σπάνε όλα τα ρεκόρ
Στον ίδιο αγώνα που ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο πρώτος παίκτης στην Ευρώπη που σκοράρει 60 γκολ σε μια αγωνιστική περίοδο μετά από 40 χρόνια, η ομάδα του, Μπαρτσελόνα, πέτυχε το δικό της ρεκόρ, αυτό των περισσότερων γκολ σε μία σεζόν!

Οι «μπλαουγκράνα» που επικράτησαν το Σάββατο με 4-1 στην έδρα της Σαραγόσα έφτασαν και τα 161 γκολ σε 54 αγώνες φέτος! Η ομάδα της Καταλονίας βελτίωσε το δικό της ρεκόρ με 158 γκολ σε 62 αγώνες πριν από τρία χρόνια (2008-09), πάλι με προπονητή τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Φέτος, η Μπαρτσελόνα δεν έχει καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μόνο σε.. 4 αγώνες

Οι μαθηματικές πράξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως η ομάδα της Καταλονίας σκοράρει 3 γκολ μέσο όρο ανά αγώνα! Από αυτά τα 161 γκολ μέχρι σήμερα, η Μπαρτσελόνα έχει πετύχει τα 90 στο ισπανικό πρωτάθλημα, τα 33 στο Τσάμπιονς Λιγκ, τα 23 στο Κύπελλο Ισπανίας, τα 8 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συλλόγων, τα 5 στο Σούπερ Καπ Ισπανίας και τα 2 στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Ο Λιονέλ Μέσι με τα δύο γκολ στη νίκη της ομάδας του επί της Σαραγόσα (4-1), έφτασε τα 38 τέρματα στο ισπανικό πρωτάθλημα και όπως είπαμε έχει συνολικά 60 σε όλες τις διοργανώσεις φέτος. Ο τελευταίος που είχε καταγράψει ανάλογο επίτευγμα ήταν ο επίσης σπουδαίος Γκερτ Μίλερ, όταν είχε σημειώσει 67 γκολ για την Μπάγερν Μονάχου την περίοδο 1972-73.

Άλλοι ποδοσφαιριστές που επίσης έχουν σκοράρει 60 ή περισσότερα γκολ σε μια αγωνιστική περίοδο, είναι ο Ούγγρος Φέρεντς Ντικ (1945-46, 66 τέρματα με την ουγγρική ομάδα Ζέντλοριντς), ο Χενκ Γκροτ (64 γκολ για τον 'Αγιαξ την περίοδο 1960-61) και Ντίξι Ντιν (63 τέρματα για την Έβερτον τη σεζόν1927-28).

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin Παράλληλα, ο Μέσι συνεχίζει να ανεβαίνει και στον πίνακα των κορυφαίων σκόρερ της πριμέρα ντιβιζιόν και μετά τα δυο του τέρματα με τη Σαραγόσα, ξεπέρασε τον Φέρενς Φούσκας. Ο Αργεντινός έφτασε τα 157 στη λίγκα συνολικά, ενώ ο Ούγγρος πρώην μεγάλος άσος είχε 156 σε 180 αγώνες με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης από το 1958 έως το 1966. Ο Μέσι έχει μέχρι στιγμής αγωνιστεί σε 207 ματς στη πριμέρα ντιβιζιόν, αλλά ανάμεσα στις δυο εποχές υπάρχουν και πολλές διαφορές.


ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v