Νέες επιθέσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων

Ο συριακός στρατός έκανε σήμερα νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες αντικαθεστωτικών.

  • Real.gr
Νέες επιθέσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων
Ο συριακός στρατός έκανε σήμερα νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες αντικαθεστωτικών, την ίδια ώρα που η Δαμασκός αδιαφορεί για την απόφαση του ΟΗΕ, η οποία προβλέπει την αποχώρηση των αρμάτων μάχης από τις πόλεις, με την προοπτική εφαρμογής εκεχειρίας αύριο Πέμπτη.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις, με την υποστήριξη δεκάδων τεθωρακισμένων, αναπτύχθηκαν στην Μααρμπά, στην επαρχία Ντεράα, προπύργιο των ανταρτών στη νότια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανάλογες επιχειρήσεις διεξάγονται και σε άλλες περιοχές.

Οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού των αντικαθεστωτικών ανακοίνωσαν πως κυβερνητικές δυνάμεις επιτέθηκαν και σε άλλες πόλεις της επαρχίας Ντεράα, απ΄όπου ακούγονται εκρήξεις και πυρά βαρέων όπλων.

Οι αντάρτες επισήμαναν πως στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν πάνω από πολλές πόλεις της χώρας, ειδικά στην Ντμεΐρ, 40 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό. Μέχρι σήμερα, ήταν σπάνιο για τον συριακό στρατό να χρησιμοποιήσει δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας. Στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν πολλοί βομβαρδισμοί σε συνοικίες της Χομς, ιδιαίτερα στην Χαλντιγέ και την Ραστάν.

Χθες Τρίτη, 52 άνθρωποι, ανάμεσά τους 28 άμαχοι, σκοτώθηκαν στη Συρία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v