Τρία χρόνια φαγούρας...

Τα επτά χρόνια μειώθηκαν σε τρία... Η καθημερινότητα επηρεάζει τη συμβίωση. Κύριος παράγοντας, τα παιδιά...

  • Real.gr
Τρία χρόνια φαγούρας...
Οι πιέσεις της σύγχρονης ζωής φέρνουν στην επιφάνεια τα προβλήματα στις σχέσεις των ζευγαριών με αποτέλεσμα τα γνωστά επτά χρόνια φαγούρας... να μειώνονται σε τρία. Έτσι, στο διάστημα των τριών χρόνων σχέσης, τα ζευγάρια διέρχονται μεγάλη κρίση με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε χωρισμό, σύμφωνα με μία νέα έρευνα. Αποκαλώντας το φαινόμενο «τρία χρόνια φαγούρας», η έρευνα δείχνει ότι τα ζευγάρια με μικρά παιδιά παίρνουν χωριστούς δρόμους στα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αγώνας να συνδυάσουν καριέρα και πατρότητα, καθώς και η προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την αλλαγή των ρόλων οδηγεί τις σχέσεις σε άδοξο τέλος. Επίσης, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι δύο σύντροφοι μπορεί να είναι ώριμοι ηλικιακά, αλλά δεν προλαβαίνουν να γνωριστούν καλά μεταξύ τους πριν κάνουν παιδιά. Τα ζευγάρια πια είναι πιο πιθανόν κατά 4 ½ φορές να χωρίσουν στα τρία χρόνια απ’ ό,τι στα παραδοσιακά επτά.

Το 21% των ζευγαριών που χωρίζουν βλέπουν τη σχέση τους να παίρνει την κάτω βόλτα στα 2 με 4 χρόνια, ενώ το 12% χωρίζουν τον πρώτο χρόνο. Αντιθέτως, μόλις το 3% χωρίζουν μετά τα επτά χρόνια. Ο σημαντικότερος παράγοντας που αναδεικνύει το μεταξύ τους πρόβλημα είναι η απόκτηση ζευγαριών. Το 42% των γονιών από τους 1.500 που συμμετείχαν στην έρευνα, τόνισαν πως η απόκτηση παιδιών έφερε διάσταση με τον σύντροφό τους και μόλις το 1/3 είπαν πως τους έφερε πιο κοντά.

Τέσσερις στους πέντε παραδέχονται ότι η σχέση τους διέρχεται κρίση ως αποτέλεσμα της εξάντλησης από τη γέννηση ενός μωρού ή από τη φροντίδα των μεγαλύτερων. Πολλοί αγωνίζονται να περάσουν ποιοτικό χρόνο με το σύντροφο τους, ενώ το 15% δεν βγαίνουν ποτέ έξω μετά την απόκτηση παιδιών και το 14% περνούν μόλις ένα βράδυ το χρόνο μαζί!

Ωστόσο, είναι και κάποιες γυναίκες που μένουν έγκυες αμέσως μόλις γνωρίσουν κάποιον σύντροφο, με το ένα στα 20 ζευγάρια να λέει ότι απέκτησε παιδί στους τρεις πρώτους μήνες της γνωριμίας και το 15% περιμένουν παιδί τον πρώτο χρόνο της σχέσης.

Τα 2/3 των ζευγαριών πιστεύουν ότι είναι πολύ πιο δύσκολο σήμερα να έχουν μία καλή σχέση απ’ ό,τι η προηγούμενη γενιά. Δύο στους πέντε είπαν ότι το να κρατούν τον έρωτα ζωντανό είναι πολύ δύσκολο όταν εργάζονται σκληρά και οι δύο σύντροφοι, το 22% πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να δεσμευτούν και χωρίζουν γρήγορα και το 1 στα 10 ζευγάρι πιστεύει ότι κάποιοι κάνουν ασυλλόγιστα παιδιά. Μετά τη γέννηση παιδιών, το 46% των γυναικών είπαν ότι δεν έκαναν σεξ με το σύντροφο τους ενώ δύο στις πέντε αισθάνονταν λιγότερο ελκυστικές λόγω της αύξησης του βάρους. Περισσότεροι από το 50% ανέφεραν ως αιτία χωρισμού τα οικονομικά προβλήματα και το 14% μία νέα σχέση.
ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v