Καλείται να... (ξανα)απολογηθεί

Νέα κλήση για απολογία έλαβε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην υπόθεση χρηματισμού επιχειρηματία, που φέρεται να τον προμήθευε με συνοδούς πολυτελείας, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

  • Real.gr
Καλείται να... (ξανα)απολογηθεί
Νέα κλήση σε απολογία έλαβε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για προσπάθεια χρηματισμού του επιχειρηματία Τζανπάολο Ταραντίνι, που φέρεται να προμήθευε με συνοδούς πολυτελείας στον Καβαλιέρε, αποκαλύπτει σήμερα ο Τύπος.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Μπάρι, ο "Μίστερ Τιβί" κατέβαλε οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ στον Ταραντίνι, για να τον ωθήσει να μην αποκαλύψει στην δικαιοσύνη τα όσα γνώριζε για τα πάρτι που οργανώνονταν στη βίλα του 'Αρκορε και για την συμμετοχή σε αυτές νεαρών γυναικών που φέρονται να έλαβαν δώρα και χρηματικά ποσά.

Η εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα" προσθέτει ότι ο Σίλβιο Μπερουσκόνι συνήθιζε να καταβάλλει, κάθε μήνα, είκοσι χιλιάδες ευρώ στον Ταραντίνι, για τα πάγια έξοδά του, χρησιμοποιώντας τον μεσολαβητή και πρώην εκδότη Βάλτερ Λαβίτολα.

Ο Λαβίτολα, επέστρεψε πρόσφατα στην Ιταλία μετά από οκτώ μήνες φυγοδικίας στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα όσα είχε αφήσει να διαρρεύσει η αδελφή του, είχε ζητήσει από τον πρώην μεγιστάνα-πρωθυπουργό, πέντε εκατομμύρια ευρώ για να μην αποκαλύψει στους δικαστικούς τα όσα γνωρίζει και τις σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό.

"Από τις καταθέσεις του, από εδώ και πέρα, θα καταλάβουμε αν εισέπραξε το συγκεκριμένο ποσό", τονίζουν οι σχολιαστές. Τις περασμένες ημέρες, οι εισαγγελείς ανέκριναν τον Λαβίτολα επί οκτώ ώρες, στις φυλακές της Νάπολης "Πότζιο Ρεάλε", όπου και κρατείται. Η νέα εξέλιξη, σε ότι αφορά τις σχέσεις Μπερλουσκόνι-Ταραντίνι-Λαβίτολα, οφείλεται σε στοιχεία που περιέχονται σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τις εκατό χιλιάδες.

Ο Τζανπάολο Ταραντίνι φέρεται να παρουσίασε στον ζάμπλουτο πρώην πρωθυπουργό, μεταξύ των άλλων, την Πατρίτσια Ντ' Αντάριο ( η οποία ήταν η πρώτη που αποκάλυψε τις συνευρέσεις της επί πληρωμή με τον Μπερλουσκόνι), και νεαρές κοπέλες όπως την Μπάρμπαρα Μοντερεάλε, Λουτσία Ροσσίνι και Μπάρμπαρα Γκουέρρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v