Αναποφάσιστοι οι Ιρλανδοί για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο

Σχεδόν το 40% των Ιρλανδών ψηφοφόρων δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν θα ψηφίσουν υπέρ του Δημοσιονομικού Συμφώνου της ΕΕ στο δημοψήφισμα της 31ης Μαΐου.

  • Real.gr
Αναποφάσιστοι οι Ιρλανδοί για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο
Σχεδόν το 40% των Ιρλανδών ψηφοφόρων δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν θα ψηφίσουν υπέρ του Δημοσιονομικού Συμφώνου της ΕΕ στο δημοψήφισμα της 31ης Μαΐου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Το 30% των ψηφοφόρων απάντησαν ότι θα στηρίξουν το σχέδιο για αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες, ενώ το 23% απάντησαν ότι θα το καταψηφίσουν, έδειξε η δημοσκόπηση της εφημερίδας Irish Times.

Αν εξαιρεθεί το 39% των ψηφοφόρων που δήλωσαν αναποφάσιστοι, το «ναι» προηγείται του «όχι» με 58% έναντι 42%.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι Ιρλανδοί πολίτες δικαιούνται να ψηφίσουν για την όποια σημαντική μεταβίβαση εξουσιών στις Βρυξέλλες.

Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της ΕΕ, το οποίο θεσπίζει για την Ευρωζώνη αυστηρότερους κανόνες για τη διαχείριση του χρέους και των ελλειμμάτων, απαιτεί έγκριση από μόλις τις 12 εκ των 17 χωρών μελών της Ευρωζώνης για να επικυρωθεί.

Η δημοσκόπηση της Irish Times, που διενεργήθηκε από τις εταιρίες IPOS/MRBI, έδειξε ότι το «στρατόπεδο» του «ναι» χαίρει ευρείας στήριξης από τους μεσοαστούς ψηφοφόρους και τους αγρότες, ενώ η εργατική τάξη αντιτίθεται σε αυτό σθεναρά.

Δημοσκόπηση άλλης εταιρίας που διενεργήθηκε τον περασμένο μήνα έδειξε ότι το 49% των ψηφοφόρων θα ψήφιζαν υπέρ του Συμφώνου, το 33% κατά και μόλις το 18% δήλωναν αναποφάσιστοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v