Ποιοι δημοσιογράφοι πολιτεύονται

Ριζικές αλλαγές αναμένονται στη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου σε επίπεδο τόσο κομματικών σχηματισμών όσο και προσώπων, καθώς πολλοί από την παλαιά φρουρά «αποστρατεύονται».

Ποιοι δημοσιογράφοι πολιτεύονται
Ριζικές αλλαγές αναμένονται στη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου σε επίπεδο τόσο κομματικών σχηματισμών όσο και προσώπων, καθώς πολλοί από την παλαιά φρουρά «αποστρατεύονται».

Ιδιαίτερα επιρρεπείς στο δημοφιλές «σπορ» δεν είναι μόνο οι συνήθεις ύποπτοι (πολιτικοί, καλλιτέχνες, αθλητές) αλλά και οι δημοσιογράφοι, που και αυτήν τη φορά κάνουν αισθητή την παρουσία τους στις λίστες.

ΠΑΣΟΚ

Στη μονοεδρική της Ζακύνθου κατεβαίνει ο Διονύσης Μποτώνης, ενώ στην Περιφέρεια Αττικής ο δημοσιογράφος του Mega Αντώνης Λιάρος.

Η Σοφία Γιαννακά, νυν βουλευτής, πολιτεύεται ξανά στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Ν.Δ.

Εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα καταλάβει ο εκπρόσωπος τύπου Γιάννης Μιχελάκης, ενώ στο νομό Βοιωτίας κατεβαίνει η Άρια Αγάτσα, η οποία στις εκλογές του 2009 είχε πολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ.

Στην Αχαΐα δοκιμάζεται η Νατάσα Ράγιου και στην Α΄ Αθηνών ο Μιχάλης Μαυρομάτης.

Στη Β΄ Αθηνών, πέρα από τον Άδωνι Γεωργιάδη (αναφέρεται ως εκδότης-δημοσιογράφος), κατεβαίνουν η Σοφία Βούλτεψη και η Άννα Καραμανλή.

ΚΚΕ

Η Λιάνα Κανέλλη πολιτεύεται ξανά στην Α΄ Αθηνών, περιφέρειεα στην οποία κατεβαίνει και ο Γιώργος Φιλιππάκης.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος, δημοσιογράφος στο Ριζοσπάστη, καταλαμβάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο της επικρατείας.

ΛΑΟΣ

Ο Γιώργος Κύρτσος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος όπως επίσης και εκπρόσωπος τύπου.

ΣΥΡΙΖΑ

Στην ίδια περιφέρεια με τον Αλέξη Τσίπρα (Αιτωλοακαρνανία) κατεβαίνει ο Γιώργος Βαρεμένος, ενώ μάχη για το σταυρό θα δώσει στην Α΄ Αθηνών ο αθλητικογράφος Γιάννης Μαμουζέλος.

Στην ίδια εκλογική περιφέρεια θα είναι υποψήφιος ο Βασίλης Μουλόπουλος, νυν βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοκρατική Αριστερά

Η γνωστή δημοσιογράφος των Νέων Πόπη Διαμαντάκου καταλαμβάνει την 6η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ δύο θέσεις πιο κάτω βρίσκεται η Αθηνά Γκόρου.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας για τον Τέρενς Κουίκ, που κατέχει και τη θέση του εκπροσώπου του κόμματος.

Στα Ιωάννινα δοκιμάζει τις δυνάμεις του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Βασίλης Χήτος (εργάστηκε και στον Αnt1), ενώ ο Γιάννης Δημαράς θα κατέβει στη Β΄ Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v