Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Φειδωλός» ο Μεντβέντεφ στην απονομή χάριτος

Μόνον σε έναν, από τους συνολικά 37 πολιτικούς κρατούμενους,  απένειμε χάρη ο Ρώσος πρόεδρος - "Αδιανόητη" η απονομή χάριτος στον Χοντορκόφσκι

  • Real.gr
«Φειδωλός» ο Μεντβέντεφ στην απονομή χάριτος
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, απένειμε σήμερα χάρη μόνον σε έναν από τους συνολικά 37 φυλακισμένους του καταλόγου "πολιτικών κρατούμενων" που είχε καταρτιστεί από την αντιπολίτευση, η οποία μεταξύ Μαρτίου-Δεκεμβρίου '11 έκανε ρεκόρ κινητοποιήσεων, στις οποίες συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, με αίτημα να μην επανέλθει στην προεδρία ο Πούτιν .

Συγκεκριμένα, χαρίστηκε η ποινή του κρατούμενου Σεργκέι Μοχνατκίν, "ληφθέντων υπόψη ανθρωπιστικών κριτηρίων". Ο Μοχνατκίν είχε συλληφθεί την τελευταία ημέρα του 2009, ενώ βρισκόταν στο χώρο μιας μη εγκεκριμένης απ την κυβέρνηση διαδήλωσης.

Ανάμεσα στους πολιτικούς κρατούμενους είναι και ο πάλαι ποτέ πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία από επιχειρήσεις στον πετρελαϊκό τομέα, Μιχαήλ Χοντορκόφσκι (φωτ).

Πολιτικοί παρατηρητές εξέφραζαν τον τελευταίο καιρό την πιθανότητα, ο Ρώσος πρόεδρος, ενίοτε εκφραστής της τάσης φιλελευθεροποίησης του καθεστώτος, να προχωρούσε στην απονομή χάριτος στον Χοντορκόφσκι.

Τελικά το Κρεμλίνο κατέστησε σαφές ότι απονομή χάριτος στον Χοντορκόφσκι είναι αδιανόητη, επειδή αυτός ποτέ δεν έχει αποδεχθεί ότι είναι ένοχος, αρνούμενος σθεναρά να ακολουθήσει οποιαδήποτε σχετική διαδικασία.

Ο Χοντορκόφσκι μαζί με τον Λεμπέντεφ είναι φυλακισμένοι από τα τέλη του 2003. 'Όπως έχουν τώρα τα πράγματα, θα αποφυλακιστούν στη διάρκεια του 2016.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο